Zijn je neusvleugels breder dan je zou willen? Een neusvleugelcorrectie kan brede neusvleugels of neusgaten subtiel aanpassen. Hiervoor worden kleine incisies gemaakt aan de basis van je neus, zodat er amper littekens zichtbaar blijven. Elke neuscorrectie vraagt om een gepersonaliseerde aanpak. Zo zorgen we samen voor een resultaat waar je trots op kunt zijn.

Prijs: 1895

Neusvleugels: details

  • Operatie: 25 min.
  • Slaapverdoving of algemene verdoving
  • Incisie: 1,5 cm aan de basis van de neus
  • Geen overnachting nodig
  • Herstel: 2 dagen
  • Verbanden: geen zalf

Neusvleugelcorrectie in België

De populariteit van neusvleugelcorrecties blijft wereldwijd groeien. De trend is het streven naar de beste versie van jezelf, persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen. Wellness Kliniek België is gespecialiseerd in esthetische neusoperaties en ontvangt mensen van over de hele wereld voor neuscorrectie en correctie aan de neusvleugels.

Etnische neusvleugelcorrectie

De neusvleugelcorrectie is een relatief snelle ingreep en neemt circa 25 minuten in beslag. Afhankelijk van de precieze operatie krijg je een slaapverdoving of een algemene verdoving.

Vervolgens wordt er een incisie van zo’n 1,5 centimeter aan de basis van de neus gemaakt. Hier houd je lichte littekenvorming aan over, maar aangezien de incisies aan de basis zitten, zullen deze amper zichtbaar zijn na de operatie. Ze vervagen na verloop van tijd.

De juiste verbanden worden aangelegd. Je mag dezelfde dag nog naar huis. Liever overnachten in de Wellness Kliniek? Dan is het optioneel mogelijk om een kamer te boeken. Het grootste herstel vindt al plaats binnen enkele dagen.

Toon alle foto's

Wat kost een neusvleugelcorrectie?

Ben je benieuwd naar de kosten van een neusvleugelcorrectie? Bij Wellness Kliniek bieden we een transparante all-in prijs voor neusvleugelcorrecties, zoals het versmallen van de neusvleugels, waarbij de verdoving en follow-up consulten inbegrepen zitten. Ook andere soorten ingrepen aan de neus behoren tot onze specialisaties. Bekijk hier alle neuscorrectie prijzen.

Consult Neuscorrectie * 60
Consult Neuscorrectie - Online geboekt * 30
Neuscorrectie | Versmallen neusvleugels 1895

Alle prijzen zijn inclusief BTW, behalve diegene die aangeduid zijn met een sterretje. Dit zijn behandelingen die vrijgesteld zijn van BTW indien er na het consult blijkt dat het om een medische indicatie gaat.


Neusvleugelcorrectie prijs

Neusvleugelcorrectie prijs met of zonder btw?

In België kan medische zorg, waaronder chirurgische ingrepen zoals een neusvleugelcorrectie, beschouwd worden als een BTW vrijgestelde dienst, mits het primaire doel van de ingreep medisch van aard is. Voor cosmetische ingrepen die niet medisch noodzakelijk zijn, geldt een btw-tarief van 21%.

Neusvleugelcorrectie: Next Day Surgery Service

Geniet van onze Next Day Surgery service, waarbij je al de volgende dag na je eerste consultatie geopereerd kunt worden. Gezien we voor de neusvleugelcorrectie, zoals de etnische neuscorrectie, mensen van over de hele wereld ontvangen, is onze Next Day Surgery Service erg populair. Consult en ingreep vinden binnen 48 uur plaats. Geef je voorkeur voor Next Day Surgery aan tijdens het maken van je afspraak en laat je informeren over de ingreep, het verblijf en de terugreis naar je eigen land.


Meer over Next Day Surgery

Wanneer kiezen voor een neusvleugelcorrectie?

Je kunt kiezen voor een neusvleugelcorrectie (rhinoplastiek) wanneer je de breedte of de vorm van je neusvleugels wilt aanpassen om ze beter in verhouding te brengen met de rest van je gezicht, of om ademhalingsproblemen - die veroorzaakt worden door de vorm van je neusvleugels - te verbeteren.

Neusvleugels verkleinen

Overweeg je om je neusvleugels te verkleinen voor een meer gebalanceerd gezichtsprofiel? De voornaamste reden dat mensen kiezen voor een neusvleugelcorrectie is wanneer zij vinden dat de neusvleugels te groot zijn en een verfijnder profiel wensen. Flinke neusvleugels zorgen er namelijk voor dat je neus een groter oppervlakte van je gezicht bedekt, waardoor de aandacht al snel op de neus gevestigd wordt. Neusvleugels kleiner maken geeft de neus meteen een verfijnde look.

Neuscorrectie brede neus

Een neuscorrectie voor een brede neus je kan helpen een slankere neusvorm te bereiken, perfect afgestemd op jouw unieke gezichtskenmerken. Soms zijn de neusvleugels niet per se heel groot, maar zijn ze wel breed aanwezig. In dit geval maken we de neus smaller door de neusvleugels minder breed te maken. Hierdoor is de neus minder prominent aanwezig op het gezicht. Neuscorrectie brede neus is een kleine ingreep met een optisch groot resultaat.

Neustip corrigeren

Wanneer de vorm of projectie van je neustip niet ideaal is, dan kun je kiezen voor een neustip correctie. Het doel is om specifieke kenmerken van de neustip te verbeteren, zoals het verfijnen van een dikke bolle tip, het verfijnen van een te dikke of te brede neustip, het liften van een neustip die te veel naar beneden wijst, of het corrigeren van een asymmetrie. Meer over neustip corrigeren lees je hier: neustip ingreep.

Neusbrug corrigeren

Een te grote of te hoge neus, kromme neusbrug of bobbel op de neus kan ervoor zorgen dat jouw neus niet in harmonie is met je gezicht. Een te grote of te hoge neusbrug valt erg op. Met een neusbrugcorrectie, ook bekend als brug-rhinoplastiek, kan de chirurg de vorm van de neusbrug veranderen. De meeste mensen laten een neus correctie doen om het uiterlijk van hun neus te verbeteren of om ademhalingsproblemen te verhelpen. We vertellen je hier meer over bij de neusbrug correctie: neuscorrectie.

Scheve, kleine of grote neusgaten corrigeren

De neus is zowat het middelpunt van het gezicht. Wanneer je te grote, te kleine neusgaten of ongelijke neusgaten hebt dan kan dat de uitstraling van het gelaat flink veranderen. Een subtiele aanpassing is vaak al genoeg om jouw gezicht een meer gebalanceerde look te geven. Hoe subtiel de verandering ook is, met een neusvleugelcorrectie is het mogelijk om net wat meer balans aan te brengen.

Complete neuscorrectie man & vrouw

Zowel mannen als vrouwen komen jaarlijks bij Wellness Kliniek voor neuscorrectie. Soms zijn meerdere aanpassingen aan de neus wenselijk om tot het beste resultaat te komen. Je hoeft uiteraard niet zelf te bedenken welke ingrepen nodig zijn, want daarin kunnen onze ervaren artsen je adviseren. Zij kijken welke vorm neus het beste bij je gelaat past en welke ingrepen hiervoor nodig zijn.

Veelgestelde vragen over neusvleugelcorrectie

Voor wie is verkleinen van neusvleugels geschikt?

Je bent een goede kandidaat voor het kleiner laten maken van je neusvleugels als je niet tevreden bent over de breedte of grootte van je neusvleugels of als deze je ademhaling belemmeren. Deze ingreep kan vanaf 18 -20 jaar, want vanaf dan is je neus volgroeit. Het is belangrijk dat je een goede gezondheid hebt. Mocht je bloedverdunners gebruiken, alcohol drinken of roken, dan zal de arts vragen daarmee te stoppen voor aanvang van de operatie.

Verkleining neusvleugels: hoe gaat de ingreep in zijn werk?

De plastisch chirurg maakt een incisie van zo’n 1,5 centimeter aan de basis van de neusvleugels (de alar base). Omdat de incisies aan de basis van je neusvleugels zitten, zullen deze niet tot nauwelijks zichtbaar zijn na de operatie. Bovendien vervagen ze na verloop van tijd, zodat je er later nauwelijks nog iets van ziet.

Een neusvleugelcorrectie duurt 25 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de precieze operatie.  De behandeling kan onder een plaatselijke verdoving of algemene verdoving en je kan dezelfde dag nog naar huis.

Doet een neusvleugelcorrectie pijn?

Nee, een neusvleugelcorrectie wordt bij Wellness Kliniek uitgevoerd onder lokale of algemene anesthesie, wat betekent dat je tijdens de neus operatie geen pijn zult voelen. Na de operatie kun je wat ongemak, zwelling en blauwe plekken ervaren rond je neusgaten, maar de pijn is meestal goed onder controle te houden met de pijnstillers die door je chirurg worden voorgeschreven.

Wat zijn de leefregels na een neusvleugelcorrectie?

De arts geeft je op basis van de operatie de exacte nazorgregels mee, die je strikt dient op te volgen voor een zo snel mogelijk herstel. Meestal mag je gedurende twee weken niet sporten, (zwaar) werken en tillen, roken en alcohol nemen, omdat dit kan leiden tot bloedingen en ontstekingen. Als je je hieraan houdt dan is de kans op risico’s en complicaties na plastische chirurgie van de neus minimaal.

Herstel en resultaat na plastische chirurgie van de neusvleugels?

Het herstel varieert per persoon, maar over het algemeen kun je verwachten dat de meeste zwelling en blauwe plekken binnen 2 weken verminderen. Na enkele weken zie je het definitieve resultaat.

Hoe vaak is follow-up na neusvleugelcorrectie wenselijk?

Over het algemeen is het herstel snel en heeft een neusoperatie weinig nazorg nodig.  

  • Nazorg: Follow-up consulten, bij Wellness Kliniek, zijn gedurende een jaar na de ingreep, gratis. Mocht je liever op afstand follow-up krijgen, dan kan je een afspraak voor een online tele-meeting (ook e-consult of virtuele online meeting genoemd) met de chirurg maken.
  • Tele-meetings: De chirurgen bij Wellness Kliniek chirurgen bieden de mogelijkheid voor virtuele consultaties via een tele-meeting platform. Dit kan een effectieve manier zijn om de voortgang van je herstel te monitoren en eventuele zorgen of vragen te bespreken. Een tele-meeting (e-consult) kan je eenvoudig online boeken.
  • Nazorg instructies voor lange afstand patiënten: na de ingreep krijg je een verwijsbrief voor je lokale arts of verpleegkundige in je eigen land. Deze brief bevat alle details over de uitgevoerde procedure, eventuele specifieke nazorginstructies, en aandachtspunten voor je lokale zorgverleners.
Kan ik Next Day Surgery boeken voor neuscorrectie?

Ja. Het unieke Next Day Surgery Service concept van Wellness Kliniek is erop gericht om internationaal cliënteel goed te bedienen. Zo kun je reistijd en kosten besparen. De follow-up consulten kunnen deels per tele-meeting ingepland worden. Daarnaast kan Wellness Kliniek je - indien nodig - doorsturen naar een specialist bij jou in de buurt.

Wel raden we in de meeste gevallen aan om nog enkele dagen in de buurt te blijven van de Wellness Kliniek na rhinoplastiek of neusvleugelcorrectie. Zo kan de eerste controle plaatsvinden bij Wellness Kliniek. Daarnaast is de neus voldoende hersteld om weer te mogen vliegen. Hoef je niet te vliegen, dan kun je gewoon meteen naar huis.

Kan ik kiezen hoe mijn ‘nieuwe neus’ eruit ziet?

Ja, tot in bepaalde mate kun je de voorkeur van de nieuwe vorm zelf aangeven. Heb je bijvoorbeeld een ‘mooie neus’ op het oog, dan kun je een foto meenemen naar het consult. Een foto kan helpen om je wensen aan de plastisch chirurg kenbaar te maken. Sowieso weet je na een vrijblijvend consult wat je mag verwachten van de correctie aan je neus of neusvleugels, zodat je een geïnformeerde beslissing kunt maken.  Maak nu je afspraak en onderzoek of onze plastisch chirurgen jouw droom waarheid kunnen maken.  

Wat is de beste leeftijd om een neusvleugelcorrectie te laten doen?

Een neus is over het algemeen volgroeid wanneer je je late tienerjaren bereikt. Een neuscorrectie of neusvleugelcorrectie kan vanaf 18 jaar voor meisjes en vanaf 20 jaar voor jongens. De neus van de man groeit vaak nog tot deze leeftijd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je neus volledig is ontwikkeld en uitgegroeid is zodat de resultaten na operatie stabiel blijven.

Wat is een etnische neusvleugelcorrectie?

Bij Wellness Kliniek ontvangen we vaak cliënten uit bijvoorbeeld Afrika, het Midden-Oosten, Azië of Zuid-Amerika. Hier zien neuzen er vanuit genetische kenmerken anders uit dan de Kaukasische (West-Europese) neus.

Het doel van een etnische neusvleugelcorrectie of rhinoplastiek is om de vorm of grootte van de neus te veranderen met respect voor en behoud van de unieke etnische kenmerken van de patiënt, en het behouden van ieders culturele identiteit.

We willen benadrukken dat iedereen mooi is op zijn of haar eigen manier! We merken echter regelmatig dat cliënten bij ons komen met de vraag om een meer ‘Westerne neus’ na te streven. Is dit je wens? Geef het dan aan bij onze specialisten. Zij kunnen speciale technieken inzetten om meer focus te leggen op Westerse gelaatstrekken bij de neus.

Wat zijn de neusvleugelcorrectie voordelen en nadelen?

Een correctie van de neusvleugels is een relatief kleine en snelle ingreep, maar met groots visueel resultaat. De incisies zijn klein en littekens nauwelijks zichtbaar, omdat ze verborgen zitten aan de basis van de neus. Bovendien is er veel mogelijk met deze toegankelijke ingreep, waardoor vrijwel elke vorm neus tot in de puntjes gecorrigeerd kan worden.

Houd er rekening mee dat je het de eerste weken na de ingreep rustig aan moet doen, omdat zwaar werk, sporten, roken en alcohol het herstel kunnen belemmeren en er dan mogelijk bloedingen op kunnen treden. Het definitieve resultaat is daarnaast pas na enkele weken tot maanden zichtbaar. Je moet dus eventjes geduld hebben, maar dan mag het resultaat er ook zeker zijn!

Welke zijn de beste klinieken voor neusvleugelcorrectie in Europa?

Wanneer je een neusvleugelcorrectie overweegt is het vooral belangrijk om persoonlijk advies in te winnen, en vooraf de mogelijkheden én verwachtingen goed te bespreken. Verder kun je letten op een aantal factoren. Zo heeft Wellness Kliniek bijvoorbeeld een internationaal erkend ISO 9001 kwaliteitslabel en won het meerdere keren de WhatClinic Award voor uitstekende patiënten ervaringen. Reviews neusvleugelcorrectie kunnen je helpen bij het kiezen van een goede kliniek en de beste plastisch chirurg voor neusvleugelcorrectie.

Waarom te grote neusgaten laten verkleinen?

Een alar base reductie, ook bekend als neusgatverkleining, is een operatie die specifiek gericht is op het verkleinen van de neusgaten door weefsel bij de basis van de neusvleugels weg te nemen. Deze ingreep kan de breedte van je neusgaten verkleinen en zorgen voor een meer proportionele neusvorm. Het kleiner of gelijk laten maken van je neusgaten kan esthetisch mooier zijn en eventueel je ademhaling verbeteren. Bij gespecialiseerde plastisch chirurgen, zoals bij Wellness Kliniek in België, krijg je advies over welke neuscorrectie het best bij je past.

Is een neusvleugelcorrectie permanent?

Ja, in principe is het resultaat permanent. Wel kunnen er na verloop van tijd veranderingen optreden door veroudering. Mocht je op een later moment toch nog iets willen laten aanpassen, dan raden we aan om minimaal 12 maanden (tot 18 maanden) te wachten. Bij Wellness Kliniek is de algemene ervaring dat men na één neusvleugelcorrectie operatie helemaal tevreden is en dus niet meer terug hoeft te komen voor een tweede ingreep aan de neus.

Hoe veilig is een neusverkleining?

Maak van veiligheid een topprioriteit als je een neusverkleining, het verkleinen van je neusgaten of een neusvleugelcorrectie wil ondergaan. Een neusverkleining is over het algemeen veilig, mits het kleiner maken van de neus wordt uitgevoerd door een ervaren specialist, zoals een plastisch chirurg of expert neuschirurg. Neus verkleinen dient te gebeuren binnen de professionele omgeving van een ziekenhuis of privékliniek. Kies voor een veilige kliniek met een internationaal, officieel erkend kwaliteitslabel.

Toonaangevende klinieken, zoals Wellness Kliniek in België en Spanje, benadrukken de veiligheid en de ervaring van hun chirurgen, naast het garanderen van uitstekende resultaten, ondersteund een ISO-kwaliteitscertificaat de resultaten. Door een neusverkleining te overwegen door een plastisch chirurg bij een gereputeerde kliniek, kun je vertrouwen op de expertise en de kwaliteitsstandaarden die essentieel zijn voor een veilige en succesvolle uitkomst van je procedure.

Vrijblijvend consult correctie neusvleugels bij Wellness Kliniek

Overweeg je al een tijdje om een neuscorrectie te laten doen? Zet dan nu de stap en boek een vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek. Onze artsen gaan met jou in gesprek en vertellen je objectief over de ingrepen die wenselijk zijn aan de neus om tot het mooiste resultaat te komen. Heb je al een ‘mooie neus’ op het oog, dan mag je uiteraard ook altijd voorbeeldfoto’s meenemen naar het consult. Boek nu je vrijblijvende afspraak!

 Boek online of bel ons

Stap voor stapStap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Meer dan 20 jaar ervaring

Sinds de oprichting in 1996 is de Wellness Kliniek in België een van de toonaangevende klinieken voor esthetische chirurgie in Europa, waar patiënten van over de hele wereld worden behandeld om hen te helpen hun esthetische ambities waar te maken en uitstekende medische resultaten te garanderen. Wij werken niet met adviseurs of verkopers, je ziet alleen de arts die je behandelt.

Meer info...

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Meer info...

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Meer info...

Lees alle beoordelingen