Lipofilling van de billen, de nieuwe esthetische trend in Europa

Lipofilling van de billen, de nieuwe esthetische trend in Europa

De grootte en vorm van onze billen zijn genetisch bepaald. Daarnaast wordt de huid van de billen slap naarmate je ouder wordt. Je kunt nog zoveel ploeteren in de sportschool met squats en lunges, maar het is lastig om ze écht stevig te houden. Gelukkig is er een oplossing: lipofilling van de billen!

blog 12/09/2022 door Yvonne

De procedure helpt twee problemen tegelijk op te lossen: ten eerste helpt het plaatselijke vetophopingen in het lichaam kwijt te raken en ten tweede maakt het de billen groter en steviger. Daardoor wordt de huid ook elastischer en gladder.

Zijn er verschillen tussen Brazilian Butt Lift (BBL), lipofilling en billipotransfer?

Sommige procedures in de esthetische geneeskunde hebben meer dan één naam om precies dezelfde behandeling te beschrijven. Lipofilling van de billen, de billipotransfer en de Brazilian Butt Lift (BBL), zijn dus in wezen hetzelfde. Bij deze bilvergrotingsprocedures wordt vet uit andere delen van het lichaam naar de billen overgebracht.

Bij deze behandeling wordt er eerst liposuctie uitgevoerd. Dat wil zeggen dat vet uit andere delen van het lichaam geoogst wordt, bijvoorbeeld uit de buik. Dit vet wordt vervolgens speciaal behandeld en gezuiverd van bloed en schadelijke cellen. Vervolgens kan het in de bilstreek geïnjecteerd worden.

Het grote voordeel van dit vettransferproces is dat niet alleen de contour en het uiterlijk van de bil aangepast kan worden, maar dat je ook van die overtollige vetophopingen uit andere delen van het lichaam afkomt. Weg met die buik of love handles!

Redenen voor een billenlift

In de afgelopen jaren is de fysieke verschijning alleen maar meer aandacht gaan krijgen. Esthetische chirurgie wordt steeds minder een taboe en zowel beroemdheden als anderen over de hele wereld nemen graag op de behandeltafel plaats om een cosmetische ingreep te ondergaan. Bovendien is een vol achterwerk onverminderd populair geworden.

Wat is nu het moment om te kiezen voor een billenlift? In principe als je ontevreden bent over de vorm van je billen. Diëten, lichaamsbeweging en gezonde leefstijlkeuzes kunnen overigens wel een kleine bijdrage leveren aan de vorm van je billen, maar uiteindelijk is die voor het grootste deel genetisch bepaald. Moderne cosmetische chirurgie biedt in dit geval de oplossing.

Lipofilling biedt uitkomst voor iedereen die graag mooiere bilcontouren wil, zonder dat er bilimplantaten aan te pas komen. Onze gespecialiseerde arts zal je altijd tot in de puntjes informeren over wat deze ingreep voor jou kan betekenen. Het mogelijke resultaat hangt namelijk onder meer af van de huidige vorm van de billen.

Deze cosmetische ingreep kan de volgende voordelen opleveren:

  • Maakt de billen voller en zorgt voor meer contour.
  • Vermindert ongewenst vet in andere delen van het lichaam (zoals heupen, dijen, buik).
  • Zorgt ervoor dat je beter in je kleren past.
  • Brengt fysieke verhouding beter in evenwicht.
  • Zorgt voor meer zelfvertrouwen.

Kies voor een gerenommeerde en gecertificeerde billiftkliniek en zorg dat je realistische verwachtingen hebt. Volg de adviezen van de kliniek op om jarenlang te genieten van je getransformeerde uiterlijk.

Tips voor het onderhoud van de billift

Als je eenmaal hebt besloten om lipofilling van de billen te laten doen, is het belangrijk om de vereiste verzorgingsadviezen op te volgen. Daarover zal onze arts je altijd uitgebreid informeren, maar hier alvast een aantal tips om rekening mee te houden.

Focus op postoperatieve zorg

Na de eerste ingreep is het volgen van de postoperatieve richtlijnen essentieel om de beste resultaten te krijgen, gezond te blijven en eventuele complicaties te voorkomen. Vermijd tijdens dit proces roken, vaping of het gebruik van tabaksproducten. Dit remt de doorstroming van zuurstof door het bloed en vertraagt de genezing.

Minimaliseer de druk op de bil

Druk op de bil kan een adequate bloedtoevoer naar de overgebrachte vetcellen belemmeren en verhinderen, wat de resultaten nadelig zal beïnvloeden. Het is het beste om een paar dagen op de zij of met het gezicht naar beneden te liggen. Ook na de eerste hersteltijd moet je minimaal drie tot zes weken niet rechtstreeks op je billen zitten. Is er een situatie waarin dit toch moet? Gebruik dan altijd een kussen om de druk te verlagen.

Draag de juiste kleren

Na de lipofilling van de billen krijg je de instructie om tot zes weken na de procedure een speciaal compressiekledingstuk of korset te dragen om zowel de billen als het gebied waar het vet is verwijderd te ondersteunen. Dit zal de genezing, de elasticiteit van de huid en de algemene resultaten verbeteren. Draag passende compressiekleding en vermijd juist te strakke en beperkende kleding, omdat dit slecht is voor de bloedtoevoer.

Het lichaam voeden en trainen

De sleutel tot succes op lange termijn (blijvende resultaten) is goed voor jezelf zorgen. In de eerste weken na de operatie moet je zware activiteiten en trainingen beperken, maar zodra het weer mag is het aan te raden om rustig weer te gaan sporten. Train in het bijzonder de benen en bilspieren om de bilpartij in stevige en volle conditie te houden. Ook is training goed voor de bloedcirculatie in het algemeen. Zorg daarnaast dat je op gewicht blijft. Aankomen (maar ook veel afvallen) kan het resultaat beïnvloeden.

Bil lipofilling in België

Tegenwoordig is lipofilling de standaard als het aankomt op bilvergrotingen. De techniek is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd en geeft prachtige resultaten zonder littekens. Bovendien is er geen lichaamsvreemd materiaal nodig, waardoor er minder kans is op complicaties op lange termijn. Geen mogelijke afstotingsproblemen of het vervangen van protheses, zoals bij bilimplantaten wel het geval kan zijn.

Wil je meer weten over de procedure billift (BBL) door middel van lipofilling? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Wellness Kliniek. Wij zijn gevestigd in Genk (België), alsook in Barcelona. Onze specialisten nemen ruim de tijd voor je om al je vragen te beantwoorden. Zo kun je weloverwogen de beslissing maken of bil lipofilling iets voor jou is.

Boek een vrijblijvende consultatie