Vrouw met russian lips

Wat is het verschil tussen een normale lipfiller behandeling en de Russian lip filler methode?

Lipfillers zijn al heel wat jaren erg populair. De lippen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht en worden dikwijls gelinkt aan sensualiteit. Als je niet gezegend bent met mooie, volle lippen, kan een lipvergroting de oplossing zijn. Er bestaan verschillende technieken om lippen op te vullen met fillers. De ‘Russian Method’ lip filler techniek lijkt wel een trend. Maar hoe nieuw is deze techniek eigenlijk?

blog 06/12/2022 door Barbra

Vollere lippen door een lipfiller behandeling 

Fillers zijn niet hetzelfde als anti-rimpel injecties. Deze injecties zorgen voor verminderde spierspanning waardoor je rimpels vervagen of waarmee je rimpels voorkomt. Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur en worden in kleine hoeveelheden in de lippen geïnjecteerd. Met een filler kan je je lippen voller maken. Hyaluronzuur is uiterst veilig want het komt van nature in ons lichaam voor. Deze lichaamseigen stof wordt traag afgebroken. Je kan dus lang genieten van je volle lippen. Het resultaat houdt 8 à 12 maanden stand. 

Voor de behandeling wordt er een verdovende crème aangebracht op de lippen, waardoor het geen pijn doet. Een lipfiller behandeling duurt niet lang en het resultaat is meteen zichtbaar. De eerste dagen kunnen de lippen wat gezwollen zijn en kan je kleine blauwe plekjes hebben. Na enkele dagen is dit verdwenen en kan je helemaal genieten van het resultaat. Als je niet tevreden bent met het resultaat kan je de filler laten oplossen. De behandeling houdt dus weinig risico’s in.

Wat is het verschil tussen normale lippen en Russian lippen? 

Bij de Russian lipfiller behandeling worden niet alleen je lippen opgevuld met micro-injecties, maar ook de lippenlijn. Deze lippenlijn is eigenlijk de contour van je lippen. Door deze lippenrand mee te nemen in de fillerbehandeling, krult de lippenrand iets meer waardoor je een Russian flat lip krijgt. Je lippen blijven relatief plat van vorm met een duidelijke definitie van de lippenlijn. 

Het resultaat van deze Russian lipfiller techniek (maar trouwens ook bij elke andere lipfiller behandeling) zijn mooie, volle en ronde lippen. Je krijgt geen duck face lippen. 

Duck face lippen ontstaan voornamelijk door het injecteren van te veel filler. Daarom is de keuze van de kliniek en dokter erg belangrijk. De artsen bij Wellness Kliniek hebben oog voor detail en de nodige ervaring om de juiste hoeveelheid filler te gebruiken. 

Russian lips bij de Wellness Kliniek

Deze techniek wordt eigenlijk al jaren toegepast bij de Wellness Kliniek. De ene techniek is niet beter of slechter als de andere. Onze artsen streven altijd naar het beste en het mooiste resultaat. Alle lippen zijn anders van vorm, formaat en dikte. Welke methode en hoeveelheid filler nodig is en het best bij je past, is afhankelijk van het gewenste resultaat en de vorm van je lippen. Er wordt trouwens niet alleen gekeken naar de lippen, maar ook naar het hele gezicht. Voor een natuurlijk resultaat bewaren de perfecte lippen het evenwicht in je gezicht. Ons doel is altijd om de mooiste versie van jezelf te creëren.

De gebieden voor fillers

Fillers kunnen in verschillende zones in het gezicht worden toegediend. Om het juiste evenwicht in je gezicht te creëren, kunnen er ook andere zones in het gezicht behandeld worden met fillers. Onze artsen bekijken daarom steeds het volledige gelaat om zo de juiste plekken aan te pakken om een mooi geheel te creëren. Een ingreep die verschillende injecties combineert, wordt ook wel eens een liquid facelift genoemd. Een liquid facelift is een combinatie van de juiste producten, fillers en innovatieve technieken. Injectables zorgen voor een frisse look zonder chirurgie. 

Fillers voor gezichtscontouren en rimpelbehandeling

Naarmate we ouder worden, gaat het onderhuids weefsel hangen en verandert de vorm van ons gezicht. We verliezen volume in ons gezicht. Injecties met fillers kunnen de gezichtscontouren terug in balans brengen en de kwaliteit van de huid terug beter maken. Het gezicht krijgt door de filler weer zachte lijnen of we laten de kaaklijn of jukbeenderen weer wat meer opvallen. Meer volume laat je er weer jeugdiger uitzien. 

Fillers worden, naast de lippen, voornamelijk gebruikt om kraaienpootjes, hangende mondhoeken en rimpels boven de lip te verhelpen. Maar ook een neus met een onregelmatige vorm of een kleine kin kan optisch verbeterd worden met een filler behandeling waardoor het gezicht mooi in balans is. We maken gebruik van verschillende soorten fillers. Voor de ene zone is de ene filler beter geschikt dan voor de andere zone. Onze artsen hebben oog voor detail en zorgen ervoor dat de fillers subtiel worden toegediend. 

Fillers tegen wallen en donkere kringen onder de ogen

Wil je er minder vermoeid uitzien? Dan kan je een traangootbehandeling overwegen. De traangoot is het geultje dat loopt van de binnenste ooghoek tot de wang. Wanneer je daar volume verliest of donkere kringen krijgt, kan je er vermoeid uitzien. Bij een traangootbehandeling wordt dit volumeverlies terug opgevuld waardoor je een weer frisse en uitgeslapen uitstraling krijgt.  

Hoeveel kost een fillerbehandeling bij Wellness Kliniek? 

Bij Wellness Kliniek zijn de prijzen steeds eerlijk en transparant. We gebruiken enkel hoogwaardige merken en kiezen steeds voor een totale transparantie. Iedereen is anders en bij de ene persoon is meer vulling per zone nodig, dan bij de andere persoon. Je betaalt daarom enkel voor het aantal gebruikte eenheden. We rekenen een tarief aan per injectie of per productdosis. De behandelende arts geeft steeds persoonlijk advies en bespreekt de mogelijke oplossingen en prijzen tijdens de consultatie. Je kan het gewenste resultaat ook stilaan opbouwen. Zo spreid je de kosten en valt het minder op omdat je het in verschillende stappen laat doen. 

Resultaten van fillers

Ben je benieuwd naar de resultaten van mensen die je voorgingen? Op onze website kan je verschillende lip filler voor- en na foto’s vinden. Word de beste versie van jezelf!

Klaar om de beste versie van jezelf te worden? Tijdens het vrijblijvend consult worden de verwachtingen en mogelijkheden besproken met de arts. Boek nu online en krijg 50% korting op je consultatie!