Body Lift / Bodylift - Torsoplastie

U hebt erg veel gewicht verloren en hebt nu een overschot aan huid aan de buik, heupen, dijen en billen? Met een body lift (torspolastiek) kan de chirurg deze overtollige huid wegnemen.

Een Circulaire Body Lift wordt meestal uitgevoerd na extreem gewichtsverlies.

Circulaire Body Lift (bodylift)

Totale bodylift: buikcorrectie & billift in 1 procedure

Wanneer u erg veel gewicht hebt verlorren kan u een buikcorrectie en billift in één procedure overwegen. Deze ingreep is oko gekend als torsoplastiek/torsoplastie of circulaire body lift (bodylift) . 

De chirurg maakt een insnijding rondom de gehele omtrek van het lichaam. Het litteken loopt meestal, circulair, van heup tot heup, maar de exacte plaats van de incisies is verschillend van persoon tot persoon.

 • De behandeling kan onder slaapverdoving.
 • De overtollige huid tussen beide incisies wordt verwijderd.
 • De incisies worden vervolgens bijeengebracht en gesloten.
 • Meestal wordt u één nacht, na de ingreep, opgenomen.

Het herstel na een circularie bodylift duurt ongeveer 6 weken. Het uiteindelijk resultaat is na ongeveer een jaar zichtbaar.

Bekijk de resultaten van totale bodylifts en dijbeenlifts aan de hand van voor & na foto's of raadpleeg de prijslijst.

Body Lift na vermageren - voor Body Lift na vermageren - na

Body Lift na vermageren

 • Circulaire bodylift of torsoplastie
 • wordt ook wel belt lipectomy, of post-bariatric lift genoemd.
 • Slappe huid van de torso wordt weggenomen.
 • Buik en billen worden tegelijkertijd gelift.
 • De operatie duurt 2 tot 4 uur.

 

Bekijk voor/na foto's van totale body lift

Body Lift litteken - voor Body Lift litteken - na

Body Lift litteken

 

 • Het litteken na de bodylift operatie loopt circulair,
 • van heup tot heup

 

Er zijn verschillende variaties mogelijk op deze behandeling. Soms is het wenselijk om een totale abdominoplastiek - buikwandcorrectie - billift en dijbeenlift in aparte procedures, uit te voeren. U vindt meer informatie over deze behandelingen op de pagina's:

Body Lift: is een circulaire bodylift geschikt voor mij?

Uw beslissing om Body Lift chirurgie (bodylift) te ondergaan moet goed gemotiveerd gebeuren. De exacte plaats van het litteken, de risico's van de behandeling en de details van het postoperatieve herstel worden met u van tevoren uitgebreid besproken.

Tijdens het consult met de chirurg kan u al uw wensen en vragen bespreken. In overleg met de arts zal duidelijk worden voor welke operatie methode u in aanmerking komt en wat u precies kan verwachten.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Komt u vanuit Nederland en moet u nogal ver reizen dan kan u natuurlijk ook gebruik maken van onze speciale Next-Day- Surgery Service voor lange-afstandspatiënten.

Meestal kan u binnen de 6 weken bij ons terecht voor een circulaire bodylift. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - bekroond met EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Torsoplastie of bodylifts: overzicht van de mogelijkheden en kosten van totale bodylifts aan de hand van een beschijving van de verschillende (gecombineerde) ingrepen  en met voor en na foto pagina's. Bij de circulaire (litteken van heup tot heup) Bodylift - torsoplastie - worden een buikcorrectie (buik) en een billift gecombineerd. Bij torsoplastie wordt er overtollige huid / slappe huis aan het lichaam verwijderd en buik en billen worden tegelijk gelift. De finale resultaten van een totale body lift zijn wel pas na ongeveer een jaar zichtbaar en de bahendeling is erg afhankelijk van persoon tot persoon. Bekijk de resulaten aan de hand van bodylift voor/na foto pagina's en raadpleeg eventueel onze overzichtelijke prijslijst met vermelding van de kosten voor bodylifts & dijbeenlifts. De operaties worden door ervaren chirurgen in een veilige omgeving uitgevoerd in België.