Cellulitisbehandeling met mesotherapie

U wenst opnieuw een jongere, gladdere en stralende huid zonder tekenen van cellulitis, huidveroudering of huidverslapping? Met mesotherapie (huidverjonging prikjes) kunnen we de hals, het decolleté, het gezicht en de handen behandelen. 

Mesotherapie is bovendien de perfecte behandeling om sinaasappelhuid (cellulitis) te bestrijden.

Tijdens de behandeling worden kleine hoeveelheden werkzame stoffen ingebracht door middel van verschillende prikjes. Het doel is om de toniciteit, de elasticiteit en de hydratatie van uw huid te verbeteren.

Cellulitisbehandeling met mesotherapie: meteen resultaat

Medische anti-cellulitis / sinaasappelhuidbehandeling

Behandeling cellulitis met Mesotherapie tegen sinaasappelhuidMesotherapie: de beste medische behandeling voor plaatselijke cellulitis.

De vetcellen worden op een natuurlijke wijze afgebroken en afgevoerd door het injecteren van een maximale hoeveelheid actieve bestanddelen. Deze bestanddelen zorgen voor een verhoogde bloeddoorstroming en zijn daardoor erg efficiënt in de aanpak van cellulitis.

De meest behandelde regio's zijn:

 • Bij vrouwen: cellulitis aan binnenkant knieën, buitenkant dijen, billen
 • Bij mannen: cellulitis aan heupen, love-handles en bovenbuik

Voordelen actieve samenstelling:

 • vetoplossend
 • waterafdrijvend
 • voedend voor de huid
 • verwijdert fibrotische, verharde, weefsels onder de huid
 • bevordert lymfedrainage
 • bevordert bloeddoorstroming

Per mesotherapiesessie behandelen we meestal een symmetrische zone (links en rechts) van ongeveer 10 cm x 10 cm.

Mesotherapie: een programma op maat

Uw huidconditie bepaalt welke actieve stoffen de arts zal gebruiken. Een op maat gemaakt programma kan bestaan uit aminozuren, vitamines, actieve bio-stimulerende middelen, collageen, minerale zouten, hyaluronzuur, DNA-derivaten, homeopatische middelen en soms plantaardige extracten. De stimulerende middelen worden geïnjecteerd in de maximale veilige dosis voor een mooi en langdurig resultaat.

 • Hylaronzuur
  Een natuurlijk huidbestanddeel voor een sterke, strakke en elastische huid
 • Aminozuren
  Herstructureren en herstellen de weefsels die door huidveroudering zijn beschadigd
 • Mineralen
  Stimuleren het weefselmetabolisme
 • Vitamines
  Gaat de verdunning van de huid tegen, brengt anti-oxidanten in, stimuleert collageenvorming en verbetert de bloedsomloop van de huid.
 • Lipolyse
  PPT lipolyse lost het vet op

Wat zijn mesotherapie & mesolift?

Een strakkere en mooiere huid zonder cellulitis door miniprikjes

In 1952 vond de Franse arts Dr. Michel Pistor mesotherapie uit om pijnmedicijnen via een zo kort mogelijke weg in te brengen. De mesotherapie-injectietechniek wordt de laatste jaren ook toegepast voor esthetische doeleinden.

Met mesotherapie worden actieve stoffen, vitamines en mineralen op tal van plekjes geïnjecteerd met een heel fijn naaldje. Deze stoffen verbeteren de stofwisselingsprocessen in de huid en maken uw huid mooier en strakker. Ook een sinaasappelhuid (cellulitis) wordt gladder.

Miniprikjes

Mesotherapie - mini prikjes tegen cellulitisDe actieve stoffen worden in een maximale concentratie in de ontsmette huid ingespoten met een soort injectiepistool (meso-compressie gun). Hiermee kan de exacte naalddiepte ingesteld worden samen met de optimale hoeveelheid actieve stof per prikje. De priksnelheid kan verhoogd worden waardoor de behandeling als weinig pijnlijk wordt ervaren.

Risico's en complicaties bij mesotherapie

Omdat er alleen lichaamseigen stoffen worden gebruikt, is er bijna geen risico op allergische reacties. Soms kan er wel eens een klein blauw plekje rond de plaats van de injectie ontstaan. Dit verdwijnt snel weer.

Nazorg bij mesotherapie

Na de behandeling kan u last hebben van een lichte roodheid van het behandelde gebied. De huid kan gloeien en wat strak aanvoelen. U kan uw werkzaamheden de volgende dag gewoon hervatten.

Na 1 of 2 behandelingen is voor de meeste mensen al resultaat zichtbaar, met pas na 6 tot 8 behandelingen een bevredigend resultaat. Dit hangt af van het te behandelen gebied en de oorspronkelijke conditie van de huid. Daarna zijn onderhoudsbehandelingen voldoende.

De eerste behandelingen heeft u om de week en daarna om de 14 dagen. Een onderhoudsbehandeling hebt u best om de 4, 6 of 12 maanden, afhankelijk van uw wensen en de conditie van uw huid.

Maak vanuit Nederland een afspraak voor een anti-cellulitisbehandeling met mesotherapie

Het behandelen van cellulitis en slappe huid is een behandeling op maat! Onze artsen hebben ruime ervaring in het volledig spectrum van cosmetische huidbehandelingen en injectables en zullen in overleg met u de beste en meest prijsgunstige methode bepalen.

Tijdens een eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u de beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s van uw behandeling en de nazorg. De arts bekijkt of u een geschikte kandidaat bent en evalueert en adviseert welke mogelijkheden voor u het meest geschikt zijn om aan uw verwachtingen te voldoen.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie

Meestal kan u binnen de 2 weken bij ons terecht voor mesotherapie. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Cellulitis kan behandeld worden met Mesotherapie en/of Mesolift. Deze medische anti-cellulitis behandeling maakt de huid terug strakker en jonger. Cellulitis of sinaasappelhuid ontstaat soms na zwamgerschap bij vrouwen en kan met behulp van Mesotherapie injecties (kleine prikjes in de huid) behandeld worden. Wij bieden uitgebreide info over anti-cellulitis behandelingen, Botox injecties of opvullen van rimpels met huidverjonging als doel. De prijzen voor cellulitis behandelingen vindt u op onze overzichtelijke prijslijst met all-in tarieven / kostprijs voor Mesotherapie, Mesolift en andere Wellness Kliniek schoonheidsbehandelingen. Aan de hand van enkele voor- en na foto's en de ervaringen van onze patiënten met mediche cellulitisbehandeling kan u zien wat er mogelijk is in verband met het bestrijden van cellulitis, ook gekend als sinaasappelhuid. De Wellness kliniek is gespecialiseerd in plastische esthetische & cosmetische chirurgie en bevindt zich in Genk, Limburg, België.