Vagina: correctie littekenweefsel vagina

E-consulten

Momenteel bieden wij e-consulten aan voor continuÔteit van zorg en nieuwe onderzoeken.
Bel ons nu om uw consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Heeft u pijn na de bevalling? Een chirurgische correctie biedt oplossing. Een pijnlijk litteken in de vagina kan meestal op een heel eenvoudige manier gecorrigeerd worden. Ook andere littekens van de vagina of schaamlippen komen voor littekencorrectie in aanmerking.

Bij de bevalling kan de vagina ingeknipt worden of kunnen er scheuren ontstaan. Het inknippen van de onderste rand van de vagina of de scheurtjes door de bevalling, vormen een litteken. Vaak blijft het litteken van de vagina pijnlijk en belemmert het de seksuele omgang. Ook door trauma kan de vagina en schaamlippen schade hebben geleden. Plastische chirurgie kan helpen.

Een littekencorrectie van de vagina en schaamlippen is een veel gevraagde chirurgische ingreep.

Vagina: litteken revisie

Litteken na bevalling

Vaak houden vrouwen na de bevalling een pijnlijk litteken over door een ingeknipte vagina of door scheurtjes die door de bevalling zijn ontstaan. Ook de schaamlippen kunnen schade hebben ondervonden. Correctie van een pijnlijk litteken is één van de meest voorkomende operaties in genitale chirurgie.

Litteken door trauma

Ook na een ongeluk (door trauma) kunnen littekens in de genitale regio ontstaan. In dat geval kan een chirurgische correctie kan oplossing bieden. Ook voor louter esthetische redenen komt deze behandeling in aanmerking. Het is belangrijk dat u zich goed voelt. Zelfvertrouwen tijdens de seksuele omgang is het recht van elke vrouw.

Bij littekenweefsel aan de vagina zijn de problemen erg individueel en uniek. Beoordeling vindt plaats door een esthetisch gynaecoloog of chirurg. Reconstructieve ingrepen kunnen ingewikkelde huidtransplantaties vereisen of huidflap designs, om het weefselverlies door godsdienstige mutilatie of onopmerkzame chirurgie te compenseren.

Litteken hypertrofie, kan erge pijn veroorzaken tijdens seksuele geslachtsgemeenschap. Vaak kan door middel van litteken revisie verbetering ontstaan. Bij recente littekens, kunnen herhaaldelijke steroÔd injecties een oplossing bieden. Keloid vorming kan chirurgische revisie vereisen met begeleidende radiotherapie om het probleem te verlichten.

Onze specialisten zullen u adviseren welke behandeling voor u geschikt is. De meeste patiënten zijn erg tevreden na een littekenrevisie van de vagina. De pijn verdwijnt of vermindert aanzienlijk en de esthetiek verbetert. Uw levenskwaliteit wordt beduidend hoger.

In onze Kliniek wordt plastische cosmetische en reconstructieve chirurgie gecombineerd met gespecialiseerde gynaecologie: Onze gespecialiseerde chirurgen werken samen in een multidisciplinair team.

Maak vanuit Nederland een afspraak voor een correctie littekenweefsel van de vagina

Correctie van misvormingen van de vagina en schaamlippen of correctie van een pijnlijk litteken na de bevalling door genitale chirurgie kan erg individueel variëren.  Een uitgebreid vooronderzoek is daarom erg belangrijk. Tijdens het consult met één van onze artsen kan u al uw wensen en vragen bespreken. In overleg met de arts zal duidelijk worden welke behandelingsmethode voor u geschikt is en wat u precies kan verwachten.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Meestal kan u binnen de 4 weken bij ons terecht voor een correctie van littekenweefsel aan de vagina. Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Vagina: plastische en cosmetische chirurgie na de bevalling. Inknippen, scheuren in de rand van de vagina kunnen een pijnlijk litteken veroorzaken. Ingeknipte of gescheurde vagina: Pijn na de bevalling: wat kan ik doen? Likkencorrectie: chirurgie en behandeling om pijn na de bevalling te verhelpen. Een pijnlijk litteken kan meestal op een heel eenvoudige manier gecorrigeerd worden.