Transgender borstvergroting

Transgender borstvergroting

De meeste transgender vrouwen hebben onvoldoende natuurlijk borstweefsel om een mooi vrouwelijk profiel te creëren, zelfs na jaren hormoontherapie. Een borstvergroting met implantaten is dan de manier om het gewenste silhouet te verkrijgen. 

Vanaf € 2750
Bekijk alle prijzen

Transgender borstvergroting: details

  • Operatie: 45 minuten
  • Lichte slaapverdoving
  • Incisie: 2-3 cm
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 4 - 7 dagen
  • 6 weken compressiebeha

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Voor wie is een transgender borstvergroting geschikt?

Tijdens de eerste consultatie zal de chirurg beslissen of je een geschikte kandidaat bent voor deze ingreep en bepalen wat er nodig is om je een vrouwelijker uiterlijk te bezorgen. De chirurg houdt natuurlijk rekening met je fysieke bouw en de principes van cosmetische plastische chirurgie, die zeggen dat je lichaamsdelen altijd in harmonie moeten blijven. 

De meest tevreden patiënten zijn gewoonlijk zij die ons met realistische verwachtingen benaderen wat de resultaten van een operatie betreft. Je mag van onze chirurgen altijd een eerlijk advies verwachten. 

Transgender borstvergroting: de ingreep

Een transgender borstvergroting verschilt qua techniek van een borstvergroting bij vrouwen. Het is daarom erg belangrijk dat je kiest voor een chirurg die ervaring heeft met het uitvoeren van transgender borstvergrotingen. Dat is de eerste en belangrijkste stap op weg naar een schitterend resultaat.

Ronde siliconen protheses leveren het mooiste resultaat op. Voor transgender vrouwen kiezen we gewoonlijk implantaten met een iets bredere basis die vervolgens achter de borstspier worden geplaatst. De protheses staan in het midden zo dicht mogelijk bij elkaar. Transgender vrouwen hebben dikwijls een iets bredere borstkas. Daardoor zullen de tepels iets meer naar buiten wijzen dan bij niet-transgender vrouwen. 

Bespreek je verwachtingen, twijfels en vragen met je chirurg.

Wat mag je verwachten?

Net zoals na elke operatie, zal je nadien wat ongemak voelen. Het genezingsproces duurt minstens 3 tot 6 maanden. Het definitieve resultaat zal ook pas na die periode zichtbaar zijn. 

Als je twijfels of vragen hebt, mag je altijd langskomen voor een postoperatieve consultatie bij de Wellness Kliniek. 

Onze nazorg is volledig gratis. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor een afspraak, telefonisch of online. 

Hoeveel kost een transgender borstvergroting?

De kostprijs van een transgender borstvergroting is afhankelijk van de grootte en het type van de borstimplantaten. Het vergroten van de borsten met siliconen implantaten van 200cc tot 500cc kan vanaf € 2750.

De prijs voor borstvergrotingen is all-in: de opname, borstimplantaten, verdoving, het medisch honorarium en ook al onze zorgen na de ingreep.

Wellness Kliniek België voert meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit, wat meer is dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie in België. Hierdoor kunnen wij transgender borstvergrotingen aanbieden tegen het meest voordelige tarief.


Bekijk de tarieven voor een transgender borstvergroting

Stap voor stap

Onze troeven

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.