De meeste transgender vrouwen hebben onvoldoende natuurlijk borstweefsel, zelfs na jaren hormoontherapie. Een transgender borstvergroting operatie met implantaten is dan de beste manier om het gewenste silhouet te verkrijgen.

Prijs: 2995 3600

Transgender borstvergroting: details

  • Operatie: 45 minuten
  • Lichte slaapverdoving
  • Incisie: 2-3 cm
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 4 - 7 dagen
  • 6 weken compressiebeha

Beste kliniek voor een transgender borstvergroting operatie

Bij Wellness Kliniek behandelen we al meer dan 25 jaar transgender vrouwen met veel succes. Wellness Kliniek staat al jaren op rij op nummer 1, volgens (onafhankelijk) onderzoek van WhatClinic. Wellness Kliniek ontving de Award voor uitstekende patiëntervaringen.

Daarnaast heeft de kliniek ook een officieel ISO 9001 kwaliteitslabel. Deze certificatie richt zich op de kwaliteit van de chirurgie, de garantie op borstprothesen, veiligheid van zorg en patiënt tevredenheid. Je bent dus in veilige handen van deskundige chirurgen in een kliniek met ervaring.

MFT breast implants

MIBIS-methode transgender borsten vergroten

De chirurgen bij Wellness Kliniek zetten in op de gepatenteerde MIBIS-methode, een efficiënte operatietechniek. De borstvergrotingsoperatie voor een transvrouw is ongeveer hetzelfde als voor een cisvrouw (net iets andere techniek). Transgender borsten vergroten duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Het litteken is uiterst klein. De behandeling gebeurt onder slaapverdoving. Je mag dezelfde dag nog naar huis.

De MIBIS – Minimally Invasive Breast Implant Surgery – garandeert een minimaal kleine incisie van circa 2 à 3 centimeter. De insnede wordt in de plooi onder je borst verstopt, zodat je er nauwelijks nog iets van ziet.


Transgender borsten voor en na foto's

Veilige transgender operatie borsten

De chirurg zorgt ervoor dat het borstimplantaat en de cupmaat perfect afgestemd zijn op je lichaam. Je borstoperatie gebeurt in een operatiekamer onder toezicht van een arts-anesthesioloog. Dankzij de MIBIS-operatietechniek herstel je snel, in 4 tot 7 dagen.

Moet ik naar de psycholoog bij transgender borstvergroting?

Nee, dat hoeft niet. Tijdens de eerste consultatie zal de chirurg beslissen of je een geschikte kandidaat bent voor deze ingreep. Een psychologische test of evaluatie vanuit een externe instantie is niet nodig.

Bij de transgender borstvergroting ingreep houdt de chirurg natuurlijk rekening met je mentale ingesteldheid, je fysieke bouw en de principes van cosmetische plastische chirurgie die zeggen dat je lichaamsdelen altijd in harmonie moeten blijven.

Borstvergroting transgender operatie: hoe werkt dat?

Een transgender borstvergroting verschilt qua techniek van een borstvergroting bij cisvrouwen. Het is daarom erg belangrijk dat je kiest voor een kliniek en chirurg die ervaring hebben met het uitvoeren van transgender borstvergrotingen. Dat is de eerste en belangrijkste stap op weg naar een goed resultaat.

Ronde siliconen protheses leveren het mooiste resultaat op. Voor transgender vrouwen kiezen we gewoonlijk implantaten met een iets bredere basis die vervolgens achter de borstspier worden geplaatst. De protheses staan in het midden zo dicht mogelijk bij elkaar, zodat je een mooie cleavage krijgt.

Transgender vrouwen hebben vaak een iets bredere borstkas. Daardoor zullen de tepels iets meer naar buiten wijzen dan bij niet-transgender vrouwen.

Wat kost een transgender borsten operatie in België?

Bij Wellness Kliniek willen we alle vrouwen gelijk behandelen. Alhoewel de transgender operatie langer duurt hanteren we toch dezelfde borstvergroting prijs als bij cis-vrouwen. De kosten voor transgender borstvergroting in België zijn afhankelijk van de grootte en het type borstimplantaten. Siliconenprothesen van 200cc tot 500cc kosten € 2995, alles inclusief, ook de 21% BTW.

De prijs voor transgender borstvergroting operatie is all-in: de opname, de borstimplantaten, de verdoving, het medisch honorarium en ook alle zorgen na de borstvergroting bij de Wellness Kliniek, zijn inbegrepen.

De chirurgen bij Wellness Kliniek België voeren meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit, wat meer is dan elke andere kliniek voor cosmetische chirurgie. Hierdoor kunnen wij transgender borstvergrotingen aanbieden tegen het meest voordelige tarief.

Borstvergroting met ronde silicone prothesen | tot 500cc NU 2995 3600
Borstvergroting met ronde silicone prothesen | vanaf 500cc 3850


Transgender borstvergroting prijzen

Kan ik financiering krijgen voor mijn transgender borstvergroting?

Wil je jouw behandeling bij de Wellness Kliniek op een snelle, comfortabele en veilige manier financieren? Je kan nu bij ons je ingreep financieren!

Geen kleine lettertjes, geen papierwerk. Verwerk de lening 100% online, vanaf je mobiele telefoon of computer. Afbetaling kiezen die het beste bij je past.


Meer informatie

Borstvergroting: Next Day Surgery

Wellness Kliniek ontvangt transvrouwen van over de hele wereld. Daarom bieden we optioneel een Next Day Surgery service. Next Day Surgery is een goed gecoördineerde service waarbij de consultatie, de vooronderzoeken en de borstvergrotende behandeling op aaneengesloten dagen kunnen plaatsvinden. De klant bespaart hierdoor reistijd en reiskosten. Deze extra service is gratis. 


Meer weten of Next Day Surgery?

Veelgestelde vragen over transgender borstvergroting

We snappen dat je veel vragen hebt over transgender borsten operatie en de keuze voor implantaten, het herstel en andere zaken rondom borstvergroting. We hebben daarom de meestgestelde vragen over borstvergroting bij Wellness Kliniek voor je verzameld. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan op de pagina borstvergroting of neem dan contact met ons op.

Wat is de beste transgender borsten operatie?

De chirurgen bij Wellness Kliniek gebruiken speciale MIBIS-technieken om de transgender borsten operatie voorspoedig te laten verlopen. De MIBIS-methode garandeert een klein litteken, namelijk 2 tot 3 centimeter. De operatie duurt circa 45 – 60 minuten. Je mag dezelfde dag nog naar huis. Je draagt gedurende 6 weken een compressie bh of een sportbeha. Daarna kun je eindelijk je mooie droombeha’s gaan dragen.

Welke cupmaat voor een transvrouw?

De huid van een transvrouw is doorgaans minder elastisch dan van een cisvrouw. Je borstkas is vaak ook wat breder. Natuurlijk hangt de cupmaat af van je lichaamsbouw en kiest de chirurg een maat die aansluit bij de bouw van jouw lichaam, zodat alles mooi in balans blijft. Laat je adviseren door onze specialisten en ga voor de boezem die bij je past.

Kan een transgender operatie ongedaan gemaakt worden?

Het voordeel van een borstvergroting met implantaten is dat de ingreep op een later moment -indien gewenst- ongedaan gemaakt kan worden door de implantaten te verwijderen.

Wanneer transgender implantaten vervangen?

Ben je een transvrouw en heb je eerder al siliconen borstimplantaten laten plaatsen en ben je toe aan een maatje meer of minder ? Dan kan je terecht bij Wellness Kliniek.. De chirurg kan je huidige implantaten vervangen. Dit kan ook handig zijn als je implantaten hebt die al wat ouder zijn en je twijfelt over de kwaliteit van de prothesen. De meeste borstimplantaten hebben een gegarandeerde levensduur van 10 jaar. Daarna wordt de kans op ruptuur of lekkage groter.

Welke esthetische operaties zijn er voor transvrouwen?

Heb je interesse in transgender operaties? Wil je naast borstvergroting ook andere esthetische behandelingen hebben? De chirurgen bij Wellness Kliniek adviseren je transparant over de mogelijkheden van transgender operaties bij Wellness Kliniek. Neuscorrectie, haartransplantatie, tepelcorrectie, facelift, liposuctie, lipofilling, fillers voor lippen en rimpels, het kan allemaal. Je mag van de chirurgen bij Wellness Kliniek hoe dan ook een eerlijk advies verwachten. Boek een vrijblijvend consult met de chirurg en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Wat zijn de top 5 transgender operaties?

Boek een consult

Voordat we de transgender borstvergroting met implantaten plannen krijg je altijd een consulterend gesprek met de uitvoerend arts. Bespreek je verwachtingen, eventuele twijfels en vragen. Na het consult is alles helder, zodat je weet wat je kan en mag verwachten.

Wil je weten wat Wellness Kliniek voor jou kan betekenen en of een transgender borstvergroting en andere transgender behandelingen bij jou passen? Boek dan een vrijblijvend consult, online of op locatie.

 Boek online of bel ons

Stap voor stapStap voor stap

Toon alle foto's

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Meer info...

Gemakkelijk reserveren & plannen

Bij de Wellness Kliniek kan je al je afspraken, consulten, behandelingen en operaties online boeken. Zo kies je de datum die het beste bij je past. De stappen zijn gemakkelijk te volgen en de Intelligent Wizard zorgt ervoor dat je de arts-specialist krijgt met de meeste expertise met betrekking tot jouw behandeling.

Meer info...

Lees alle beoordelingen