Je kin liften of mooier maken met een prothese is een eenvoudige, maar zeer efficiënte manier om je gezicht in balans te brengen. We brengen in dat geval een implantaat in, zodat je profiel mooi in evenwicht is. Kaakimplantaten zijn ook een optie. Vraag meer informatie aan je arts. 

Vanaf € 2750
Bekijk alle prijzen

Kinimplantaat: details

  • Operatie: 30 minuten
  • Slaapverdoving of narcose
  • Incisie: 3 cm in de mond
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 4 dagen
  • Geen verbanden

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Voor wie is een kinimplantaat geschikt?

Als bepaalde kenmerken van je gezicht je storen, zoals de vorm van je kin (kin die te fel naar achter staat, te vierkant of puntig is, een te prominente neus, ...) dan is een kin- of kaakimplantaat misschien een oplossing.

Zowel mannen als vrouwen kunnen geholpen worden met deze ingreep, op voorwaarde dat de kaak en tanden naar behoren functioneren. In dat geval is een kinimplantaat een slimme manier om de gewenste look te verkrijgen.

Tijdens de consultatie bepaalt de chirurg of je voor deze ingreep in aanmerking komt. Hij bekijkt op dat moment welk type en vorm prothese voor jou het best zijn. 

Een kinimplantaat: de ingreep

Een chirurgische ingreep om de kin te corrigeren met behulp van implantaten gebeurt onder intraveneuze verdoving. Na de ingreep rust je een tijdje uit in de Wellness Kliniek, maar 's avonds mag je weer naar huis. De chirurg plaatst het implantaat meestal via de onderzijde van de kin of de binnenkant van de mond. 

Wat mag je verwachten?

Enkele weken na de ingreep voelen de kin en het gezicht wellicht nog wat gezwollen aan. Het duurt een paar weken vooraleer de kneuzing verdwijnt. Zwelling en onregelmatigheden verdwijnen 2 tot 3 weken later. Het is mogelijk dat je na de ingreep even geen gevoel hebt op de plek in kwestie. Dit verschijnsel gaat normaal gesproken vanzelf over na enkele weken.

Het definitieve resultaat is pas na enkele weken zichtbaar, zodra de zwelling volledig weg is. De littekens in je mond of onder je kin zijn nauwelijks zichtbaar.

Stap voor stap

Onze troeven

Excellente service

We zorgen ervoor dat veiligheid, expertise en patiënttevredenheid centraal staan ​​in wat we doen.

Wij vinden het voor jou uiterst belangrijk om de risico's en de verwachte resultaten zo goed mogelijk in balans te kunnen houden. Daarom heb je altijd recht op gratis pre-operatieve consulten.

Veelgestelde vragen

Laat een kinimplantaat een merkbaar litteken achter?
De chirurg kan het implantaat (kinprothese) meestal via de onderkant van de kin of via de binnenkant van de mond inbrengen.
Wat zijn de risico's van een kinimplantaatoperatie?
Net als bij andere operaties is er altijd een risico op infectie, sensorische stoornis en afstoting van de prothese. Soms moet het kinimplantaat worden verwijderd. Als u in de dagen na een operatie "pijn met koorts" ervaart, dient u onmiddellijk contact met ons op te nemen. Wij staan ​​24 uur per dag voor u klaar.

Bekijk alle veelgestelde vragen