Prof. Dr. R. Roddi

Prof. Dr. Roberto Roddi voltooide zijn geneeskundige opleiding cum laude (1982) aan de Universiteit van Modena, Italië en Tandheelkunde (1987) in Parijs (1987). Roberto Roddi specialiseerde in Algemene Chirurgie cum laude (1987) aan de Universiteit van Modena, MKA/Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie (1988) en in Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie (1989) aan de Universiteit van Parijs. Hij behaalde zijn doctoraat/PhD (1987) in Parijs en verschillende masterdiploma's: Microchirurgie (1988), Universiteit Parijs XII, Cranio-Faciale Morfologie en Cranio-Cervico-Faciale Organogenese (1999) aan de Universiteit van Nancy I, Frankrijk.

Werk ervaring (1982-2022): Italië, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland (o.a. aan de Universitair Ziekenhuis van Rotterdam en Maastricht). Prof. Roddi nam deel aan talrijke vrijwilligersmissies in ontwikkelingslanden (Azië, Afrika en Zuid-Amerika) om operaties uit te voeren vooral bij kinderen in nood (bv. gespleten lipgehemelte, brandwonden, genitale verminkingen, enz.)

Patroon van de afdeling Plastische Chirurgie aan de Pun Hlaing-Siloam Hospitals, Rangoon en Mandalay in Myanmar; Prof. Roddi is onlangs teruggekeerd naar Europa in 2023 en werkt privé in Italië en België.

Hij is lid van de ISAPS (Internationale Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie), IPRAS (Internationale Confederatie voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie), ASPS (American Society for Plastic Surgeons) en van vele andere nationale en internationale verenigingen voor plastische chirurgie: RBSPS (B), NVPC en NVEPC (NL); SICPRE en AICPE (I); SOFCPRE (F); BAPRAS (VK).

 

Gesproken talen:Italiaans,  Nederlands, Engels, Frans, Duits.

 

Contact

Bekijk het hele team