Buikwandcorrectie voor mannen

Abdominoplastie

Plastische chirurgie voor mannen is al lang geen taboe meer. Heel wat mannen kiezen bijvoorbeeld voor een tummy tuck of abdominoplastie (buikwandcorrectie) om een buikje weg te werken. De ingreep kan daarnaast ook gekozen worden door abdominoplastie voor vrouwen.

Prijs: 3950

Abdominoplastie: details

  • Operatie: 2 u.
  • Algemene verdoving
  • Incisie: 50 cm
  • Met overnachting
  • Recovery: 14 - 28 dagen
  • Buikgordels

Buikwandcorrectie man: wat is dat?

Abdominoplastiek, oftewel de buikwandcorrectie, wordt uitgevoerd als je als man ontevreden bent over je buik. Hierbij wordt de huid steviger en dunner gemaakt door overtollig vet te verwijderen. Daarnaast worden de spieren opnieuw op spanning gezet, om op die manier een strakkere buikband te creëren. Er zijn verschillende soorten tummy tucks, waarbij we de ingreep precies op je lichaam afstemmen. De een heeft immers meer last van een hangbuikje of naar voren staande buik dan de ander. Na abdominoplastie zit je als het goed is weer beter in je vel.

Buikwandcorrectie mannen en vrouwen

Ben je ontevreden over de vorm van je buik? Man en vrouw kunnen kiezen voor de ingreep abdominoplastie. Deze pagina focust zich op de heren. Dames kunnen terecht op de pagina over abdominoplastie voor vrouwen.

Help, buikje gaat niet weg!

Gaat dat overtollig buikje maar niet weg, wat je ook hebt geprobeerd? Helaas is er door sporten en het aanpassen van je voedingspatroon zeker niet altijd iets aan te doen. De huid zal immers verslappen door onder meer ouderdom, genetica, bepaalde voeding, eventuele medicijnen, alcoholgebruik en roken. Uren zwoegen in de sportschool en veel gewicht verliezen bieden vaak niet de oplossing om een strakker lichaam te krijgen, abdominoplastiek doet dat wel.

Strakke buik man: diverse soorten correcties

Bij Wellness Kliniek stemmen we de buikwandcorrectie persoonlijk af. Zo zal de een genoeg hebben aan een mini buikwandcorrectie, waarbij overtollige huid onder de navel verwijderd wordt. Bij een volledige buikwandcorrectie wordt ook vetweefsel boven de navel weggehaald. Optioneel kan zelfs de navel verplaatst worden (Fleur-de-Lis). Daarnaast worden in de meeste gevallen ook de buikspieren verstevigd voor een strakker resultaat. Wat bij je past hoef je uiteraard niet zelf te beslissen, want onze artsen kunnen je daarover goed informeren.

Overtollige huid door gewichtsverlies

Als je onlangs veel gewicht bent verloren dan rekt de huid vaak niet meer terug naar hoe het ooit was. Dat is natuurlijk zonde, zeker nadat je zoveel moeite hebt gedaan om een strakker en dunner lichaam te krijgen. In dit geval biedt een buikwandcorrectie uitkomst.

Heb je echter nu last van veel overtollig vet, dan is het beter om eerst gewicht te verliezen. Bij een (té) ongezond lichaamsgewicht brengt abdominoplastie namelijk meer risico’s met zich mee, waaronder infecties en bloedingen. Daarover adviseren we je uiteraard bij Wellness Kliniek: je ondergaat de operatie alleen als we dat veilig achten.

Dad bod door ouderdom

Het proces van veroudering is iets waar we allemaal aan moeten geloven. Bij mannen kan dat resulteren in een hangend buikje, ook wel dad bod, dad body of papalijf genoemd. Een hangend buikje met slappe huid, of juist een verdikte huid met een buik die ver naar voren staat, iedereen is anders. Met een buikwandcorrectie kan vrijwel ieder ‘papabuikje’ dusdanig aangepakt worden dat het er strakker uitziet.

De buikwandcorrectie wordt ook wel abdominoplastie of tummy tuck genoemd. En wanneer je een dergelijke ingreep ondergaat, wil je uiteraard zeker weten dat die op een veilige manier wordt uitgevoerd. Bij Wellness Kliniek hechten we veel waarde aan veiligheid en professionaliteit en daarom zetten we in op de meest ervaren chirurgen. Van uitgebreide informatievoorziening tot een goed uitgevoerde buikwandcorrectie én de juiste nazorg, op ons kun je vertrouwen.

Voor welke mannen is abdominoplastie geschikt?

Is je gezondheid in orde maar wil je een strakkere buik? Heb je realistische verwachtingen? Dan kan in principe abdominoplastie een oplossing voor je zijn. Let wel: als je een grote hoeveelheid vet hebt in je buikstreek rond je organen, zijn sporten en diëten of een maagoperatie een betere optie. Onze artsen adviseren je graag omtrent de beste opties voor jouw lichaam en situatie. Boek een vrijblijvend consult om te weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw lichaam.

Abdominoplastie bij mannen: de ingreep

Een abdominoplastie kan op verschillende manieren. De beste techniek voor jou? Dat hangt af van je anatomie en je doel. Meestal worden de buikspieren strakker gemaakt en wordt de overtollige huid verwijderd. De incisie gebeurt in het lagere gedeelte van de buik, onder de 'riem'.

De operatie neemt circa twee uur in beslag en wordt uitgevoerd onder algemene verdoving. De incisie is ongeveer 50 centimeter en zal meestal wegvallen in de plooien van je huid, waardoor het op termijn nauwelijks zichtbaar blijft. Een overnachting is altijd inbegrepen. De juiste verbanden (buikgordels) worden aangelegd en dan kan het herstel beginnen.

Wat mag je verwachten?

Na de ingreep heb je geen hangende, slappe huid meer aan je onderbuik. Je buik is strakker en je silhouet knapper. De littekens zijn door de locatie amper zichtbaar en vervagen na verloop van tijd. Na de operatie moet je – afhankelijk van de exacte ingreep – meerdere weken rust houden en daarnaast sporten en (zwaar) werk vermijden.

De resultaten van de buikwandcorrectie blijven in de meeste gevallen goed zichtbaar. Je dient er echter rekening mee te houden dat het aankomen of verliezen van gewicht kan leiden tot een verandering van het lichaam. We raden je dan ook aan om je aan de leefregels te houden. Deze bespreken we uiteraard tot in detail met je, al voorafgaand aan de operatie. Daarnaast zorgen we voor uitstekende nazorg en kun je met al je vragen bij ons terecht.

Wat kost een buikwandcorrectie voor mannen?

Transparantie hebben we bij Wellness Kliniek hoog in het vaandel staan. Daarom hebben we een overzichtelijk prijsoverzicht per type buikwandcorrectie en supplementen. Zo heb je alvast een beeld van de kosten die je mag verwachten. Bekijk hier de actuele abdominoplastie prijzen. Geen zorgen als je niet weet welk type buikwandcorrectie bij je past, want na het consult geven we uiteraard een vrijblijvende prijsopgave alvorens je de keuze maakt om de ingreep te ondergaan.

Vrijblijvend consult abdominoplastie mannen bij Wellness Kliniek

We snappen maar al te goed dat je niet zomaar kiest voor een buikwandcorrectie. Wellicht heb je al van alles geprobeerd en weet je niet zo goed wat nu de beste oplossing is om van dat buikje af te komen. En wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw buik, en welke ingreep de beste keuze is voor het gewenste resultaat. Daarom boek je eerst een vrijblijvend consult bij Wellness Kliniek.

Tijdens de afspraak kunnen we je tot in de kleinste details informeren over wat je mag verwachten. Zo kun je een doordachte keuze maken of deze operatie bij je past. Neem nu contact met ons op om een vrijblijvend consult in te plannen.

Stap voor stapStap voor stap

Waarom Wellness Kliniek kiezen?

Nr 1 Privé Kliniek in België

Toen de Wellness Kliniek in 1996 werd opgericht, was het de eerste privékliniek in België. We waren pioniers in privé plastische chirurgie en we zijn trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. De Wellness Kliniek staat bekend om zijn hoogwaardige service en is een van de meest vertrouwde namen in plastische en cosmetische chirurgie.

Meer info...

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?

Meer info...

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit van zorg centraal in de Wellness Kliniek. Bij ons krijgt u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt. Dit is belangrijk, zowel voor, tijdens als na uw behandeling. De Wellness Kliniek hanteert daarom een formeel kwaliteitssysteem. Onze medische procedures en infrastructuur zijn bekroond met kwaliteitscertificaten.

Meer info...

Lees alle beoordelingen

Veelgestelde vragen

Zijn er verschillende soorten tummy tucks?
Ja. De verschillende typen zijn een mini-tummy tuck, een volledige tummy tuck, een fleur de lis-buikcorrectie en eenbodylift. Elke buikwandcorrectie is uiterst individueel en een grondige beoordeling is nodig om de mooiste, blijvende resultaten te bereiken. Tijdens het consult zal de chirurg bepalen wat voor u de beste techniek is en wat u precies kunt verwachten.
Wat is een ​​mommy make-over?
Een Mommy Makeover behandelt de buik en de borsten, precies de probleemgebieden waar veel moeders mee te maken hebben. De behandelingen worden gelijktijdig uitgevoerd, tijdens een enkele operatie. Het voordeel van een combinatietherapie is dat u niet langer dan nodig buiten actie bent.
Is een Mommy Makeover iets voor mij?
Een Mommy Makeover is geschikt voor alle moeders, jong en oud. Het is belangrijk dat u in goede gezondheid verkeert. Een Mommy Makeover geeft het beste resultaat als u voor de operatie op uw streefgewicht zit. Als je te dik bent, kun je het beste eerst afvallen. Als u overgewicht heeft, loopt u het risico op complicaties zoals infectie, slechte wondgenezing en postoperatieve bloeding. Uw BMI (Body Mass Index) mag nooit hoger zijn dan 30.