borstvergroting proces wellness kliniek social club

Het proces van de borstvergroting

Wil je een borstvergroting laten doen? Dan is het belangrijk dat je de juiste informatie hierover kan terugvinden. We vertellen je hieronder graag meer over het proces. Van voor tot na de ingreep. Het is niet voor niets dat we bij de Wellness Kliniek meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uitvoeren. Een borstvergroting is één van de meest populaire operaties bij vrouwen. Het is duidelijk dat borsten een grote rol spelen in het zelfvertrouwen. Vrouwen die voor een borstvergroting kiezen, zijn in vrijwel alle gevallen erg blij met het resultaat. Ze voelen zich vrouwelijk en zelfzeker met hun vollere en stevigere borsten.

blog 12/08/2021 door Barbra

Een borstvergroting met implantaten of met eigen vet? 

Een borstvergroting is een chirurgische ingreep die de vorm en grootte van de borsten verbetert. Dit kan op twee manieren: door implantaten te plaatsen of door eigen vet te injecteren. Een borstvergroting met eigen vet wordt ook wel lipofilling genoemd. Het is een natuurlijke borstvergroting en perfect wanneer je één cupmaat groter wil.

Indien je meer dan één cupmaat groter wenst te gaan, kies je best voor een borstvergroting met implantaten. Bij de Wellness Kliniek gebruiken we onze eigen ontwikkelde MIBIS-techniek. Deze methode is de veiligste en meest hygiënische manier om een borstimplantaat achter de borstspier te plaatsen. We bieden verschillende soorten implantaten aan. Welke het juiste model is voor jouw lichaam, dat bespreken we samen.

Een borstvergroting in combinatie met een borstlift 

Bevinden je borsten en tepels zich boven de borstplooi? Dan is een borstvergroting geschikt voor jou. Als je borsten iets meer hangen, wanneer de tepels op hetzelfde niveau of lager dan de borstplooi komen (graad 1 of hoger), is een borstlift eerst aangewezen. Wil je ook meer volume? Dan kan je gaan voor een borstlift in combinatie met een borstvergroting. Meestal kan dit tijdens dezelfde ingreep.

Voor de ingreep maak je kennis met de behandelende arts. Tijdens de consultatie krijg je de kans om vragen te stellen en wordt het proces van de borstvergroting besproken. In een open en eerlijk gesprek stellen we realistische verwachtingen. We zijn steeds transparant in advies, resultaten en prijzen.

De eigenlijke ingreep

Beide types borstvergrotingen duren 1-2 uur en gebeuren onder volledige narcose. Bij een borstvergroting met implantaten werken we met onze eigen MIBIS-methode. Hierbij is slechts een incisie van 2 à 3 cm nodig. Tevens is er weinig kans op complicaties en kunnen we de beste esthetische resultaten verzekeren met slechts een klein litteken. We hebben inmiddels al meer dan 5000 borstimplantaten ingebracht door gebruik te maken van deze methode.

Wanneer je kiest voor een natuurlijke borstvergroting met eigen vet, gaan we anders te werk. De chirurg neemt vet uit andere lichaamsdelen. Dit zijn meestal de buik, benen of heupen. Vervolgens wordt het gezuiverde vet geïnjecteerd in de borsten. Zo creëren we meer volume. Wil je graag ongewenst vet op specifieke plekken op je lichaam verwijderen? Dan kan een liposuctie de oplossing zijn.

Op het einde van de operatie wordt de symmetrie nog een laatste keer gecontroleerd. Hierna brengen we een drukverband aan dat strak om de borsten wordt gewikkeld. Dit borstcompressieverband biedt heel wat voordelen en draagt bij aan het gewenste eindresultaat.

Wat mag je verwachten? 

Wanneer de operatie is afgerond, word je naar de ontwaakruimte gebracht. Onze verpleegkundigen controleren je lichaamsfuncties. Na het ontwaken brengen we je naar jouw kamer. Als je je fit genoeg voelt, mag je naar huis. Omdat je onder volledige narcose bent geweest, mag je in geen geval zelf rijden. Daarom vragen we steeds om je te laten vergezellen door iemand anders. Ook thuis is het de eerste dagen handig als iemand je kan helpen.

Over het algemeen geeft een borstvergroting weinig complicaties. Na de ingreep is de borststreek gevoelig. Het gebied kan wat gezwollen en een beetje gekneusd zijn. Een coldpack of icepack kan verlichting brengen. De eerste dagen kunnen je borsten ook wat strak aanvoelen. Het is volkomen normaal wanneer je borstimplantaten wat hoger lijken te zitten en je tepels in verhouding wat lager. Je borsten en tepels hebben tijd nodig om te genezen. De ene borst kan anders reageren dan de andere. Maak je hierover absoluut geen zorgen. We noemen het genezingsproces ook wel het “Drop & Fluff” proces.

Het genezingsproces van een borstvergroting met implantaten duurt drie tot zes maanden. Na die periode is het definitieve en gewenste resultaat zichtbaar. We kijken samen hoe we dit resultaat sneller kunnen bereiken. Lees meer over het herstelproces en de nazorg na een borstvergroting.

Het resultaat van een borstvergroting met eigen vet is meteen enigszins zichtbaar. Voor het definitieve resultaat moet je een drietal maanden wachten. Omdat het vet afkomstig is van je eigen lichaam is het gegarandeerd 100% compatibel.

Heb je graag meer informatie over onze borstvergrotingen? Neem dan contact met ons op of boek jouw Wellness Kliniek consult online.