plastische chirurgie gezicht

Plastische chirurgie van het gezicht is geen taboe meer

Plastische chirurgie is niet langer meer taboe. Steeds meer mensen staan open om iets te veranderen waar ze niet tevreden mee zijn. Wil je je niet langer onzeker voelen? Dan zorgt de Wellness Kliniek ervoor dat je de beste versie van jezelf wordt!

blog 01/12/2021 door Barbra

Tekenen van veroudering

In een ideale wereld blijft onze huid er stevig en jong uitzien. Helaas is dit niet het geval en verliest onze huid aan elasticiteit. Een slappere huid van het gezicht en het lichaam kan verschillende oorzaken hebben. Zowel genetische factoren spelen een rol, maar vaak ook andere invloeden zoals roken, ongezonde voeding, stress, UV-straling en ouderdom.

Ook al vermijden we ongezonde voeding, stress, roken,... er is helaas geen ontkomen aan. Met de jaren neemt de stevigheid van de huid af. Goed zorg dragen voor onze huid kan het verouderingsproces wat vertragen, maar niet voorkomen. Wanneer je te veel last hebt van een slappe en hangende huid is plastische chirurgie vaak de enige oplossing.

Een facelift zorgt voor een jongere uitstraling

Als je een gezond persoon bent, kom je in aanmerking voor een facelift. Deze ingreep kan perfect gecombineerd worden met andere ingrepen aan je gezicht om ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. Een facelift zorgt ervoor dat je jonger toont, maar het neemt je eigenheid niet weg. Je wordt dus een betere versie van jezelf. De mensen rondom je gaan opmerken dat je er beter en goed uitgerust uitziet.

Verschillende soorten facelifts

Afhankelijk van jouw wensen en noden, zijn er verschillende soorten facelifts.

Minifacelift

Een minifacelift wordt ook wel een S-lift of weekend facelift genoemd. Deze facelift is perfect wanneer je komaf wil maken met hamsterwangen en een verzakte kaaklijn. Het zorgt voor een verjongend effect op de wangen. ‘Mini’ verwijst voornamelijk naar de zeer korte herstelperiode en de minimale littekens. Na een minifacelift kan je al een week later je dagelijkse activiteiten hervatten.

Een minifacelift heeft een levenslang effect. Deze ingreep stopt het natuurlijk verouderingsproces niet, maar zorgt er wel voor dat je er meteen 10 jaar jonger uitziet.

MACS-facelift

MACS is de afkorting Minimal Acces Cranial Suspension en betekent:

  • Kleine littekens
  • Lift of ophanging van de weefsels richting de kruin
  • Fixatie met meerdere, stevige en permanente hechtingen

Deze facelift zorgt voor een langdurige lift met onzichtbare littekens. De slappe huid aan de nek, onderkin en wangen wordt onderhuids gecorrigeerd. Indien nodig nemen we een kleine hoeveelheid huid weg. Omdat er bij deze ingreep op een verticale manier wordt gewerkt, bekomen we een zeer natuurlijk resultaat. Het ziet er niet uit alsof je gezicht effectief strak is getrokken. 

SMAS-facelift

De afkorting SMAS staat voor het onderhuidse weefsel dat meer weegt dan de huid zelf. Het gewicht zorgt ervoor dat de huid slapper wordt. Het weefsel liften en strakker maken, zorgt ervoor dat de huid gladder wordt. De overtollige huid verwijderen we pas na de lifting en fixatie van het SMAS. Hierdoor wordt de huid gehecht zonder spanning en ziet het gezicht er niet uit alsof het effectief strakker is getrokken. Deze ingreep kan ook gecombineerd worden met een halslift. Het zorgt voor een verjonging met een erg naturel resultaat. 

Een halscorrectie of halslift voor mooiere contouren

Niet alleen het gezicht, maar ook de hals toont snel tekenen van veroudering. Verzakte huid, rimpels en plooien komen dan tevoorschijn. Een halslift of halscorrectie is de ideale manier om dit deel van je lichaam mooiere en slankere contouren te geven.

Verschillende soorten halscorrecties

Er zijn verschillende soorten halscorrecties, maar het is steeds een ingreep op maat. Bij de eerste consultatie doet de arts een professionele controle van het weefsel. Welk resultaat je mag verwachten, bespreken we dan ook samen.

Platysmaplasty

Een correctie van de halsspieren is een oplossing wanneer enkel het voorste deel van de hals doorhangt. Hierdoor ontstaan er twee verticale plooien van de kin tot het sleutelbeen. Een uitgebreide halslift is dan niet nodig. Met platysmaplasty verwijderen we geen huid. De platysmaspieren worden vooraan aan de hals strak getrokken waardoor de plooien verdwijnen.

SMAS-correctie

Het SMAS (Superficial Musculo Aponeurotic System) is weefsel die verbonden is met de platysmaspieren in de hals. Deze correctie wordt gecombineerd met een halslift en verwijdering van overtollige huid. Het hangende SMAS-weefsel en de spieren wegen op je huid waardoor deze gaat hangen.

Liposuctie

Bij een teveel aan vet rond de kin en de hals, kan liposuctie de oplossing zijn. Halsliposuctie wordt vaak gecombineerd met een facelift, platysmaplasty of een SMAS-lift. Toch krijg je bij enkel liposuctie aan je hals ook al een mooi resultaat. Een dubbele kin kan je er dikker doen uitzien dan je eigenlijk bent. Na een halsliposuctie wordt de huid strakker en steviger.

Een frissere blik door een ooglidcorrectie

Naarmate we ouder worden, verliest ook de huid rondom de ogen aan elasticiteit. Dit kan zorgen voor overhangende oogleden, er moe uitzien, wallen, rimpelvorming of zelfs afhangende wenkbrauwen. Een ooglidcorrectie is een van de populairste esthetische ingrepen aan het aangezicht. Je ziet er meteen frisser en minder vermoeid uit.

Bovenste en/of onderste ooglidcorrectie

Wanneer er een teveel aan huid is rond de ogen, kan dit erg storend zijn. Het kan zelfs je zicht belemmeren of je kan er hoofdpijn door krijgen. Een ooglidcorrectie verwijdert huid- en vetoverschot. Het is een relatief kleine cosmetische ingreep en het stelt niet zoveel voor. Het heeft wel een groot effect op je uitstraling. Een ooglidcorrectie kan van de bovenste oogleden, de onderste oogleden of een combinatie van beiden.

Een neuscorrectie past de grootte of vorm aan

Wanneer je je stoort aan de grootte of vorm van je neus, kan dit een enorme impact hebben op je zelfvertrouwen. De neus bepaalt het uitzicht van het volledige gelaat. Als je hierover ontevreden bent, is een neuscorrectie wellicht de oplossing. Elke neus is anders, waardoor onze chirurg steeds voor een individuele aanpak gaat. Een neuscorrectie, ook wel rhinoplastie of nose job genoemd, zorgt ervoor dat je neus weer bij de rest van je gezicht past door de grootte of vorm te veranderen. De details en verwachtingen van de ingreep bespreek je samen met de behandelende arts tijdens de eerste consultatie.

Cosmetische tandchirurgie voor een stralende lach

Schaam jij je wel eens als je lacht? Dan kan dat zorgen voor een flinke deuk in je zelfvertrouwen. Dankzij cosmetische tandchirurgie en tandheelkunde kunnen we ervoor zorgen dat jij weer gaat houden van je lach en gaat stralen.

Verschillende soorten behandelingen

Afhankelijk van jouw wensen en noden, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Samen gaan we graag op zoek naar de ingreep die het beste bij je past.

Tandimplantaten

Wanneer je één of meerdere tanden mist, kunnen tandimplantaten een oplossing bieden.

Door de jaren heen is de esthetische tandheelkunde enorm geëvolueerd. Tandimplantaten zijn tegenwoordig veel natuurlijker geworden, waardoor je zelfs geen verschil meer merkt tussen echte tanden en tandimplantaten. Bij deze behandeling wordt een kunstmatige tandwortel, ook wel het tandimplantaat genoemd, in het wortelkanaal geplaatst van de ontbrekende tand. Het tandimplantaat bestaat uit titanium, lijkt op een vijs en is even groot als een natuurlijke tandwortel. Details over tandimplantaten en het verloop van de behandeling worden besproken tijdens een consultatie met één van onze gespecialiseerde tandartsen.

Tandkronen

Droom jij van een stralende lach? Dan zijn tandkronen voor jou de ideale oplossing. Dankzij tandkronen geniet jij van een prachtig natuurlijk en wit gebit, dat perfect past bij de verhoudingen van jouw gezicht, lippen en kaak. De tandkronen bestaan uit zirkonium, zijn erg dun en passen perfect in het tandvlees. Daardoor ziet de vorm en het oppervlak van de tanden er natuurlijk uit. Eerst plaatst één van onze tandartsen een voorlopige tandkroon over jouw tanden. De permanente tandkronen worden nadien in ons labo handmatig op maat gemaakt. Meer informatie over het verloop van de behandeling krijg je tijdens een consultatie met één van onze gespecialiseerde tandartsen.

Klikgebit

Een klikgebit is de perfecte oplossing wanneer je je losse tandprothese beu bent, of wanneer je weinig of geen goede tanden meer hebt. De ingreep leidt al snel tot een verbetering in zowel comfort als levenskwaliteit. Het voordeel van een klikgebit is dat het een permanent kunstgebit is en dat er geen verschil merkbaar is tussen echte tanden en een klikgebit. Deze ingreep wordt gewoonlijk onder lokale verdoving uitgevoerd. Eerst wordt het klikgebit precies op maat gemaakt, op 4 of 6 implantaten. Nadien plaatst de tandarts binnen 2 dagen een tijdelijke tandboog. 6 maanden tot één jaar na de ingreep kan de permanente tandboog geplaatst worden. Hoe de behandeling precies zal verlopen, bespreek je samen met de behandelende tandarts.

Klaar om weer het zelfvertrouwen te krijgen dat je verdient?

Boek jouw consult nu online. Je maakt trouwens meteen kennis met de arts die jou later zal behandelen.