Lipcorrectie: verkleinen lippen, vergroten lippen, bovenlip liften & mondrimpels

Plastische chirurgie aan de lippen: 

 • Hebt u te volle lippen / te dikke lippen?
 • Hebt u te kleine lippen?
 • Hebt u een tekort aan lippenrood?
 • Hebt u een te grote bovenlip of een volle, hangende onderlip?

Dan kan plastische chirurgie u wellicht helpen om uw lippen mooier te maken en meer zelfvertrouwen te geven. Hieronder vindt u een overzicht van chirurgische behandelingen.

Ook niet-chirurgische behandelingen zijn mogelijk:
Dit zijn behandelingen zonder operatie, lees hierover meer op onze pagina over lippen opvullen met inspuitingen.

Lippen verkleinen - voor Lippen verkleinen - na

Lippen verkleinen

Lipplastiek: kleiner maken van te grote lippen

 • Te volle lippen? Het verkleinen van de lippen is mogelijk.

Chirurgische behandelingen voor lippen

Lippen verkleinen, lippen vergroten, liften van de bovenlip & gummy smile

 • Lipplastiek: Hebt u te volle lippen of een tekort aan lippenrood? Dan kan u een operatieve lipcorrectie overwegen om de lippen te versmallen of te vergroten.
 • Rimpels bovenlip verwijderen: rimpelbehandeling van de bovenlip
 • Liften van de bovenlip: door veroudering heeft de bovenlip de neiging om te zakken zodat het lippenrood smaller wordt. Met een eenvoudige "vlindercorrectie" kan dit verouderingsverschijnsel opgelost worden.
 • Correctie gummy smile / tandvleesglimlach: als u hebt last van teveel zichtbaar tandvlees bij het lachen dan kan deze ingreep een oplossing bieden.

Raadpleeg onze overzichtelijke prijslijst voor lipcorrecties.

Lipplastiek

Lippen verkleinen: verkleinen van te grote lippen

Te dikke of te volle lippen? Verkleinen van de lippen is mogelijk.

Bij het versmallen van de lippen draait de chirurg het teveel aan lippenrood via een incisie naar de binnenkant van de mond. De hechtingen worden aan de binnenkant van de lip geplaatst en daar vormen de litttekentjes zich onzichtbaar.

Deze ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer één uur. Gedurende 2 weken zullen de lippen wat gezwollen zijn en blauwverkleuring vertonen. Na 6 weken is het definitief resultaat goed zichtbaar.

Lippen vergroten: vergroten van te kleine lippen

Te dunne lippen of tekort aan lippenrood? Vergroting van de lippen is mogelijk.

Als een injectie niet doeltreffend is omdat het lippenrood te ver naar binnen is gedraaid, kan een vergroting van de lippen bereikt worden door het lippenrood van de binnenkant van de lip naar buiten te draaien.

Deze ingreep onder plaatselijke verdoving duurt ongeveer één uur. Gedurende 2 weken kan er een zwelling optreden ter hoogte van de lippen en blauwverkleuring kan voorkomen. Deze ingreep kan gecombineerd worden met het toevoegen van een injectie vulmiddel.

Herstel bij lipplastiek

Na enkele maanden zijn de littekentjes van een lipplastiek volledig uitgerijpt. Gedurende enkele weken kan u wat last ondervinden om de lippen te bewegen. Een tijdelijke verandering in de gevoeligheid van de lippen kan optreden. Een enkele keer kan het littekenweefsel wat langer klonterig en voelbaar blijven. 

Verjonging bovenlip

Behandeling mondrimpels / rimpeltjes bovenlip verwijderen

Rimpeltjes op de bovenlip kunnen gecorrigeerd worden met:

 • Injectable Fillers: verbetering  kwaliteit van de huid
 • Dermabrasie,
 • Peeling: Glycol of TCA peel.

Lees meer over rimpel-behandelingen.

Liften van de bovenlip (liplift)

De chirurg maakt een kleine insnede in de vorm van een vlindertje, of stierenhoorns. Het littekentje wordt verborgen in de neusvleugels. Het verhogen van de bovenlip herstelt de jeugdige uitstraling. Deze ingreep onder plaatselijke verdoving duurt ongeveer een half uur.

Liften bovenlip - voor Liften bovenlip - na

Liften bovenlip

Liften van de bovenlip:  jeugdige uitstraling.

 • Liften van de bovenlip
 • Vullen van de lippen

 

Lippenrood wordt smaller door veroudering

Wanneer u wat ouder wordt, heeft de bovenlip de neiging om te zakken zodat het lippenrood smaller wordt. Dit kan opgelost worden met een 'vlindercorrectie'. Deze ingreep lift uw bovenlip en heeft een verjongend effect op de uitstraling van uw mond en gezicht.

Maak een afspraak voor een consult voor lipcorrectie vanuit Nederland

Tijdens een vrijblijvend consult komen alle aspecten van een eventuele behandeling in aanmerking: de arts evalueert uw wensen en behoeften grondig en bekijkt of u een goede kandidaat bent voor correctie van de lippen. De arts bespreekt met u welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s van de behandeling en de nazorg.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - bekroond met EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Chirurgie van de lippen / correctie lippen: operatie om de lippen te verkleinen (lippen verkleinen), lippen te vergroten (lippen vergroten) of lippen te liften (lift bovenlip). Ook een correctie van de zogenaamde Gummy Smile (teveel tandvlees zichtbaar bij het lachen) behoort tot de mogelijkheden van plastische chirurgie aan de lippen. Deze pagina geeft u een overzicht van de mogelijkheden en de kosten van plastische chirurgie aan de lippen. Met lipplastiek kunnen de té volle lippen verkleind worden (lipverkleining) of te kleine lippen operatief vergroot worden. Voor het vergroten van het volume van lippen, verwijzen we u naar onze info pagina's over opvullen van lippen met injectables / inspuitingen. Voor de behandeling van rimpels aan de bovenlip (mondrimpels door ouderdom), verwijzen we u naar onze pagina's over rimpelbehandelingen. We informeren u over het herstel en onze nazorgen bij plastische chirurgie aan de lippen. U krijgt ook een duidelijk overzicht van de prijs voor chirurgie aan de lippen op onze overzichtelijke prijslijst voor lipchirurgie. Raadpleeg de vele voor / na foto's. Alle lip operaties worden uitgevoerd door een gespecialiseerde chirurg in de Wellness Kliniek België, te Genk.