Volume van lippen vergroten:
Lippen opvullen met injecties / lippen opspuiten

Lippen opvullen (ook wel: lippen opspuiten) met injectable fillers = geen operatie:

Het opvullen van lippen / opspuiten met opvulmiddelen voor meer volume is een veel gevraagde esthetische ingreep. Volle lippen en een welgevormde mond zijn immers sensueel en een mooie glimlach is erg aantrekkelijk.

Het mooier maken van mond en lippen is daarom erg populair.

Met Restylane en Perlane kunnen we uw lippen een mooiere vorm en meer volume geven. Onze pagina's geven u alvast informatie over de verschillende mogelijkheden, de kosten en welk resultaat er bereikt kan worden.

De prijs voor het opvullen van lippen is afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid injectables: 
Sommige patienten hebben wat meer vulmiddel per zone nodig, anderen wat minder. Onze prijzen zijn eerlijk en eenvoudig: wij rekenen de kost per spuit of per producteenheid.

Boek hier online uw afspraak voor een consult.

Volume van lippen vergroten

Lippen opspuiten: tijdelijk of blijvend lippen opvullen?

Het mooier maken van de lippen en de glimlach kan tot significante verbetering van uw gezicht leiden. Het is echter belangrijk dat, als u deze procedure overweegt, u goed geïnformeerd bent over de methode en het te verwachten resultaat. Hiervoor is een uitgebreid consult met de arts essentieel.

Er zijn in 2 behandelmethoden voor het opvullen van de lippen met injecties:

 • Lippen opvullen met een injectable filler voor TIJDELIJK effect.
 • Lippen opvullen via lipostructuur / lipofilling met BLIJVEND resultaat.

Een lip injectie duurt meestal 3 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebied dat u wil laten behandelen en het vulmateriaal dat u kiest. Prijs voor een lip injectie vindt u op onze prijslijst.

Perlane ģ Lipps: tijdelijk effect - voor Perlane ģ Lipps: tijdelijk effect - na

Perlane ģ Lipps: tijdelijk effect

 • Perlane Lipps geeft uw lippen meer volume en bevat meer hyaluronzuur
 • Perlane Lipgel is zwaarder en dikker
 • Perlane Lipps voor zichtbare lipvergroting

Prijs voor tijdelijk vollere lippen vindt u op onze prijslijst.

Lipofilling: blijvend resultaat - voor Lipofilling: blijvend resultaat - na

Lipofilling: blijvend resultaat

Lipostructuur (lipofilling) voor het voller maken van de lippen.

Prijs voor permanente opvulling van de lippen vindt u op onze prijslijst.

Lees meer op de pagina's over lipofilling (Lipostructuur Coleman methode) of maak een afspraak.

Volume lippen vergroten met tijdelijk resultaat

Perlane en Restylane zijn merknamen van fillers op basis van het biologisch afbreekbare hyaluronzuur.

Een behandeling met deze fillers geeft een tijdelijk resultaat.

Lippen tijdelijk voller maken: welk vulmateriaal kiezen?

Lippen opvullen met biologisch afbreekbare fillers of niet-afbreekbare fillers?

Bij de vulmiddelen (fillers) voor lippen onderscheiden we twee soorten: de biologisch afbreekbare opspuitmiddelen en de biologisch niet-afbreekbare vulmiddelen.

1. Biologisch afbreekbare fillers:

Deze fillers worden na verloop van tijd, zo'n 6 tot 18 maanden) vanzelf door het lichaam afgebroken waardoor het effect geleidelijk afneemt.

In de Wellness Kliniek geven wij de voorkeur aan de biologisch afbreekbare injecties op basis van hyalurongel of calciumhydroxyapatiet.

2. Biologisch niet-afbreekbare fillers:

Voor het vergroten van de lippen zijn ook fillers beschikbaar die een blijvend resultaat geven. Deze fillers worden door het weefsel ingekapseld.

Voor de biologisch niet-afbreekbare inspuitingen is de keuze van het materiaal uiterst belangrijk. Onderzoek heeft aangetoond dat de kans op complicaties bij biologisch niet-afbreekbare fillers, indien toegepast door ervaren artsen, zeer klein is. Toch meent het Nederlands Ministerie van Volksgezondheid dat de risico’s op langere termijn onvoldoende bekend zijn. De Nederlandse overheid heeft daarom de klinieken voor cosmetische chirurgie gevraagd terughoudend te zijn met het aanbieden van de niet-afbreekbare fillers.

De Wellness Kliniek is het ermee eens dat fillers zoals Dermalive, Artecoll, Aquamid Beautical-5 en Siliconenolie (PMS) tot het verleden behoren en vervangen zijn door betere en veiligere producten.

Lippen opvullen met biologisch afbreekbare injectable fillers

Tijdelijk voller maken van de lippen

De meest bekende, moderne, biologisch afbreekbare injectable fillers voor het tijdelijk voller maken van lippen, zijn inspuitmiddelen op basis van een natuurlijke stof: Hyaluronzuur.

 • Hyaluron injectable gel is een combinatie van water en hyaluronzuur. Deze stof komt van nature in het lichaam voor en is bekend als de NMF (Natural Moisturizing Factor).
 • Hyaluron is een stof die van nature in onze huid aanwezig is en daar de rol van “vochtbinder” vervult. Dit laatste verklaart tevens het gebruik van deze stof in veel anti-aging crèmes.
 • Hyaluronzuur geeft de huid soepelheid en veerkracht, is veilig en kent geen allergische reacties.

Er zijn zijn verschillende merken van injecteerbare hyalurongels op de markt. De meest bekende zijn: Restylane en Perlane.

Restylane en Perlane zijn hyalurongels op natuurlijke basis, gemaakt volgens de laatste biotechnologische principes. Door cross-linking binnen het molecuul zijn Restylane en Perlane extra sterk gemaakt waardoor de werkzame duur maximaal verlengd wordt. De stof is volkomen zuiver en kan geen allergische reacties geven.

Het merk Restylane - Perlane biedt 3 soorten gels, die eventueel in combinatie met elkaar kunnen worden toegepast:

 • Perlane Lip: voor grotere volumeopbouw van de lippen
 • Restylane: voor het accentueren van de lipcontour
 • Restylane Lip: voor volumeopbouw van de lippen

Herhaling van de behandeling - voor optimaal resultaat

Inspuitingen met fillers kunnen herhaald worden

Voor een optimale vulling van de lippen moet de behandeling soms één of meerdere malen herhaald worden. Dit kan over het algemeen al na drie weken. Na 6 tot 18 maanden worden de ingespoten stoffen opgenomen door het lichaam. Het resultaat is daarom dus van tijdelijke aard. Inspuitingen met deze fillers kunnen zonder problemen herhaald worden.

Om het behaalde resultaat te behouden is het dus verstandig om na verloop van tijd een ‘touch-up’ uit te laten voeren. Uiteraard zijn de huidconditie en leefwijze van invloed op de houdbaarheid van het resultaat.

Risico's, nazorg & herstel bij opspuiten van de lippen

De biologisch afbreekbare fillers Restylane en Perlane (op basis van hyaluron) zijn uiterst precies te doseren en zijn na inspuiting in principe niet voelbaar.

De lippen kunnen na behandeling wat rood of gezwollen zijn. Soms is er wat blauwverkleuring rond de plek van de inspuitingen. Dit is, met wat lippenstift, goed te camoufleren en het trekt na enkele dagen weg. De meeste mensen gaan meteen na behandeling meteen weer aan het werk.

Maak een afspraak voor een consult voor lippen opvullen vanuit Nederland

Onze artsen zijn gespecialiseerd in het mooier maken van de lippen. Daarom bieden wij niet één of twee esthetische behandelingen of technieken aan.

Het vergroten of accentureren van uw lippen is een behandeling op maat!

Onze artsen hebben ruime ervaring in het volledig spectrum van deze behandelingen en zullen in overleg met u de beste methode bepalen, voor een mooi, natuurlijk  en langdurig resultaat. 

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Wij proberen onze wachttijden voor behandeling van lippen zo kort mogelijk te houden. Meestal kan u wel terecht binnen de 2 weken.

Zit u nog met vragen? Dan kan u ons ook om gratis online advies vragen.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa - bekroond met EN 15224-kwaliteitscertificaten

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, 8 behandelkamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 18 bedden en 10 privékamers met badkamer. Alle artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Tijdelijk volume van lippen vergroten (lippen verdikken)  door het opspuiten van de lippen: lippen opvullen met biologisch afbreekbare injectiemiddelen (lippenfiller) is een populaire niet-chirurgische behandeling. Voor het tijdelijk opvullen van lippen - met Perlane of Restylane - is dus m.a.w. geen operatie nodig. Het effect van het opspuiten met biologisch afbreekbare fillers is echter wel tijdelijk! Er bestaat ook een methode om de lippen blijvend op te vullen. Het blijvend opvullen van lippen (permanent volle lippen) kan met lipostructuur (lipofilling). Hierbij worden de lippen opgevuld met eigen vet. Onze pagina's over Lipofilling / lipostructuur geven meer info over de gebruike Coleman methode. Bekijk de verschillende voor / na foto's i.v.m. volume lippen vergroten (lippen opvullen of opspuiten) en raadpleeg onze prijslijst: overzicht van de kosten van opvullen van lippen. Onze artsen zijn gespecialiseerd in cosmetische ingrepen. Laat dit uitsluitend bij gespecialiseerde artsen uitvoeren. Het opvullen van lippen is een korte dag behandeling, maar dient uiterst precies en met het correcte materiaal uitgevoerd worden. De Wellness Kliniek België, in Genk, beschikt over een EN 15224 certificaat voor kwaliteitszorg. Bekende injectie middelen zijn: Juvéderm, Perlane, Restylane, Collageen, Hyaluron, Rofilan, Juvederm, Artecoll, Dermalive, Aquamid siliconen. Wij informeren u over de voordelen en nadelen van de injectables / silicone lippen. Maak een afspraak voor meer informatie of gebruik onze gratis online consultatie.