Striemen verwijderen / Striemen behandelen

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Onderzoek en ervaring hebben aangetoond dat GEEN ENKELE behandeling ideaal is voor het verwijderen van striemen.

In de Wellness Kliniek worden alle behandelingen systematisch geëvalueerd omwille van het kwaliteitssysteem. Behandelingen die niet doeltreffend zijn, voeren we niet uit!

Noch herhaalde sessies MICRO-DERMABRASIE, noch herhaalde LASER behandelingen, noch CRÈMES kunnen striemen laat verdwijnen.

Striemen - Striae van de huid

Na pubertijd, zwangerschap, gewichtsschommelingen, of hormonale stoornis

Striemen  - Striae van de huidDe naam komt van het Latijnse 'striae' dat strepen betekent. Huidstriemen of striae zijn onderhuidse uitrekkingen van de lederhuid bedekt met een geplooide opperhuid. Ter hoogte van de striemen zijn de lichaamshaartjes verdwenen en wordt geen talg of zweet afgescheiden. De collageenweefsels van de huid zijn slap en soms gebroken.

In het begin hebben de striemen een roze of paarsachtige kleur. Daarna worden het parelmoerachtige lijntjes die soms enkele centimeters lang en enkele millimeters breed kunnen zijn.

De meest aangetaste zones zijn de buik, borsten, dijen, heupen en bovenarmen.

Striemen komen vaak voor:

  • tijdens de groei, in de puberteit,
  • na zwangerschap,
  • door gewichtsschommelingen,
  • door hormonale stoornissen.

Hoe striemen voorkomen bij zwangerschap?

Voorkom het vormen van striemen bij de zwangerschap

  • U kan best uw buik, heupen en dijen regelmatig masseren.
  • Een zwangerschapspanty helpt een zware buik te ondersteunen.
  • Vermijdt bruuske veranderingen in uw gewicht.
  • Vermijdt overdreven spiertoename door sporttraining.

Onze artsen kunnen u indien nodig een speciale anti-littekenolie voorschrijven.

Behandeling van striemen

Micro-dermabrasie en laserbehandelingen doen de striemen lichtjes vervagen

Na een tijdje vervagen striemen spontaan. Het is aangeraden om nieuwe recente striemen te beschermen tegen de zon.

Micro-dermabrasie en laser behandelingen kunnen de structuur van de huid vebeteren. Er wordt namelijk nieuw collageen aangemaakt waardoor de striemen lichtjes vervagen. Helaas wordt met deze behandelingen het gewenste resultaat – “het verwijderen van de striemen” - meestal niet bereikt.

Hierdoor zijn wij tot de conclusie gekomen dat noch herhaalde sessies MICRO-DERMABRASIE, noch herhaalde LASER behandelingen, noch CREMES striemen laat verdwijnen.

Blijft u de striemen storend vinden dan bestaat het alternatief om de aangetaste huid te verwijderen. Dit kan meestal door een buikplastiek of een andere lichaamscontourende ingreep, waardoor de striemen verdwijnen en het silhouet verbetert. Bij een buikplastiek wordt het chirurgisch litteken verborgen in de haartjes van de pubis. Bevinden de striemen zich ter hoogte van de binnenzijde van de armen, dan bestaat er het alternatief om de aangetaste huid te verwijderen.

Buikcorrectie: abdominoplastiek - voor Buikcorrectie: abdominoplastiek - na

Buikcorrectie: abdominoplastiek

Voor- en na foto van buikcorrectie / buikwandcorrectie.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

striemen: Striemen, Striae van de huid. Behandeling Striemen: INFO & PRIJZEN plastische chirurgie Belgie
! behandelingen striemen, zwangerschapsstriemen, striae huid, striemen na gewichtstoemame, esthetische behandelingen striemen buik en armen. Behandelingen tegen rimpels en striemen van de huid PRIJSLIJST ! Cosmetische
Esthetische behandelingen: Esthetische geneeskunde & Plastische Chirurgie, TARIEVEN Plastische chirurgie, Esthetische chirurgie, Cosmetische Chirurgie VERGELIJK prijs, tarief, kostprijs Belgie en Nederland. Wellness Kliniek Genk Belgie: gecertificeerde artsen en Kwaliteit GEGARANDEERD: Informatieve website met veel voor & na FOTOS en GRATIS persoonlijk email advies plastische chirurgie: Genk Limburg, Belgie.Wellness Kliniek Genk, gespecialiseerd in Plastische chirurgie, Cosmetische behandelingen, Esthetische geneeskunde. Plastische Chirurgie Genk - Limburg Belgie