borstvergroting meestgestelde vragen wellness kliniek social club

Borstvergroting en de meestgestelde vragen

Ben je niet tevreden met jouw borsten en overweeg je een borstvergroting? Dan is het belangrijk om voldoende informatie te verzamelen over de verschillende mogelijkheden en een antwoord te krijgen op al jouw vragen.

blog 12/08/2021 door Barbra

Een borstvergroting met implantaten of met eigen vet?

Een borstvergroting is een ingreep waarbij we de vorm en grootte van de borsten verbeteren. Dit kan door het plaatsen van implantaten of door het injecteren van eigen vet. Een borstvergroting met eigen vet wordt ook wel lipofilling genoemd. Met deze natuurlijke borstvergroting kunnen je borsten één cupmaat groter worden.

Wanneer je een borstvergroting van meer dan één cupmaat groter wilt, kies je best voor een borstvergroting met implantaten. Je hebt de keuze tussen verschillende merken, types, vormen, groottes en texturen van borstimplantaten. Tijdens een vrijblijvende consultatie met de behandelende arts worden alle verschillende mogelijkheden besproken. Bij de Wellness Kliniek gebruiken we onze eigen ontwikkelde MIBIS-techniek. Het is een eenvoudige en uiterst veilige methode om implantaten in te brengen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een borstvergroting?

Je komt in aanmerking voor een borstvergroting wanneer je borst en tepel zich boven de plooi van de borst bevinden. Wanneer de tepel gelijk of lager is dan de borstplooi (vanaf graad 1 of meer), is het aangeraden om ook een borstlift te overwegen. Een borstlift én borstvergroting kunnen gewoonlijk gecombineerd worden tijdens één ingreep.

 

Laat de ingreep littekens achter?

Bij een borstvergroting met zowel implantaten als eigen vet hebben we een incisie van slechts 2 à 3 cm nodig. Samen met de behandelende arts bespreek je waar de incisie wordt gemaakt. Dit kan rond het tepelhof, in de plooi onder de borst of in de holte van de oksel. Een kleine incisie rond het tepelhof of onder de borst is op lange termijn het minst zichtbaar. De littekens zullen nauwelijks nog te zien zijn na de genezing.

Kan ik nog borstvoeding geven na een borstvergroting?

Ja. De kans op het geven van borstvoeding na een borstvergroting neemt niet af, ook niet na een borstvergroting met implantaten. Het hangt er wel af van hoe de implantaten zijn ingebracht. Meestal worden de borstimplantaten via een kleine incisie in de borstplooien geplaatst. Enkele voordelen hiervan zijn dat de littekens het minst opvallen, er weinig tot geen kans op kapselvorming is en je geen problemen met toekomstige borstvoeding ondervindt. Maar ook incisies via het tepelhof of de oksel zijn veelvoorkomend. Wil je in de toekomst kinderen en borstvoeding geven? Bespreek dit zeker met je behandelende arts.

Doet het herstelproces pijn?

Na een borstvergroting zal je een tijdje moeten herstellen, maar dit is het vast en zeker waard! Samen kijken we hoe we het beste en het snelste de gewenste resultaten kunnen behalen en hoe we het genezingsproces kunnen bespoedigen. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk genieten van jouw droomboezem. Lees meer over de nazorg en het herstel na een borstvergroting. Ontdek ook het verhaal van C.C. Zij liet een borstvergroting uitvoeren bij Wellness Kliniek en deelde haar ervaring.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Een borstvergroting is een van de meest populaire ingrepen bij vrouwen. Het houdt tenslotte weinig risico in aangezien de kans op complicaties erg klein is. Na de ingreep ga je het enkele weken rustig aan moeten doen. De borststreek kan in het begin wat gevoelig zijn en heeft tijd nodig om te herstellen.

Het kan dat de borsten na de borstvergroting met implantaten wat hoger lijken te zitten. Of dat de ene borst hoger zit dan de andere. Ook wanneer het lijkt alsof je tepel zich lager bevindt dat het implantaat hoef je je geen zorgen te maken. Dit is allemaal normaal. Je borsten en tepels hebben tijd nodig om te genezen. Dit genezingsproces wordt ook wel het “Drop & Fluff” proces genoemd. Na een 3 tot 6 maanden kan je eindeloos genieten van jouw borsten. Benieuwd naar enkele resultaten? Bekijk dan hier enkele borstvergroting voor en na foto’s.

Het resultaat na een borstvergroting met eigen vet is meteen zichtbaar. Na een drietal maanden is het definitief. Aangezien het vet uit je eigen lichaam komt is het sowieso compatibel en kan je lichaam het niet afstoten. We tonen je graag hier enkele borstvergroting met eigen vet foto’s met het natuurlijk resultaat.

Waarom kiezen voor de Wellness Kliniek?

Ons succes kent geen geheimen. De Wellness Kliniek zet zich al meer dan 20 jaar in om zelfvertrouwen en geluk te verspreiden onder patiënten over de hele wereld. Met meer dan 100.000 tevreden patiënten behoren we tot de meest toonaangevende klinieken voor esthetische chirurgie in Europa. We voeren meer dan 3000 borstvergrotingen per jaar uit en garanderen steeds de beste resultaten.

Bij de eerste consultatie maak je meteen kennis met de arts die jou later zal behandelen. De eerste consultatie is trouwens ook geheel vrijblijvend. Je hebt geen enkele verplichting tot het kiezen van een behandeling.

Wil je graag samen met een plastische chirurg de mogelijkheden van een borstvergroting bespreken of persoonlijk advies krijgen? Een consultatie bij één van onze artsen kost €50 als je ter plaatse betaalt. Boek je online een consult, dan betaal je slechts €25. Maak hier je afspraak