Correctie terugwijkende kin: kinimplantaat

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Het ophogen van een terugwijkende kin of het vergroten van een te kleine kin kan met een kinimplantaat - kinprothese.

Op deze pagina vindt u informatie over kincorrectie chirurgie met kin implantaten, kin protheses. De voor en na foto's geven u een idee over wat er met plastische chirurgie van de kin bereikt kan worden. Op de kincorrectie prijzen pagina vindt u meer informatie over de kosten van kinimplantaat chirurgie.

Kincorrectie terugwijkende kin - voor Kincorrectie terugwijkende kin - na

Kincorrectie terugwijkende kin

 

  • Correctie terugwijkende kin met kin implantaat - kin prothese.
  • Dagbehandeling onder slaapverdoving
  • De ingreep duurt 1,5 uur

Kin implantaat - prothese

Kin implantaat - protheseEen kin implantaat is een prothese van vaste siliconen. De implantaten - prothesen zijn beschikbaar in verschillende vormen en groottes. Er bestaat een gamma aan kinprotheses voor een breder, mannelijker of smaller, vrouwelijker uitzicht.

Tijdens het consult worden uw wensen besproken. De arts zal dan kijken of een kin implantaat een geschikte behandeling voor u is en wat het te verwachten resultaat zal zijn.

Het ophogen van de kin met behulp van een prothese is een eenvoudige en zeer effectieve methode om de harmonie van het gelaat te herstellen. Door het inbrengen van een kinimplantaat komt het profiel van uw gezicht weer in evenwicht: de verhouding tussen neus en kin wordt verbeterd: uw neus lijkt kleiner. Ook wordt met een kin implantaat de kaak/kin lijn beter geaccentueerd.

Het consult voor een kincorrectie

Tijdens het consult met je arts worden je verwachtingen en wensen besproken en vertelt de arts of u een goede kandidaat bent voor een kinimplantaat. De chirurg bepaalt welke soort prothese, welke vorm en welke grootte, voor u het meest geschikt is. Het is goed om te weten dat uw kin heel bepalend is voor uw gezicht en dat een andere grootte of stand voor een heel nieuw uiterlijk kan zorgen. Subtiele aanpassingen zijn natuurlijk ook goed mogelijk, dit kan allemaal besproken worden met uw chirurg.

Hoe verloopt een kincorrectie met kinimplantaat?

De operatie

Kincorrectie chirurgie met implantaat kan als dagopname en gebeurt onder slaapverdoving. De ingreep duurt 1,5 uur. Na de ingreep slaapt u uit in één van onze patiëntenkamers. ’s Avonds voelt u zich weer fit om naar huis te gaan.

Littekens na een kincorrectie met kinimplantaat

De plastische chirurg kan het implantaat (kin prothese) meestal inbrengen via de onderkant van de kin of via de binnenkant van de mond.

Herstel en nazorg na kincorrectie

Enkele weken na de ingreep kunnen uw kin en gezicht er nog wat gezwollen uitzien. Het duurt enkele weken voordat eventuele blauwverkleuringen zijn verdwenen. Zwelling en onregelmatigheden verdwijnen meestal na 2 tot 3 weken. Soms kan er gevoelloosheid in het geopereerde gebied optreden. Dit verdwijnt meestal spontaan in de weken volgend op de kin operatie.

Wat zijn de risico's van een kincorrectie met kinimplantaat?

Net als bij andere operaties is er altijd een kans op een infectie, gevoelsstoornissen en afstoting van de prothese. Soms moet het kin implantaat verwijderd worden. Hebt u in de dagen na de operatie last van pijn en koorts, contacteer ons dan meteen. Wij zijn 24 op 24 uur voor u beschikbaar.

Welk resultaat kan ik verwachten na een kincorrectie met kinimplantaat?

Het definitief resultaat is na enkele weken zichtbaar als alle zwelling is verdwenen. Het litteken aan de binnenkant van de mond is niet zichtbaar. Een insnede onder de kin valt nauwelijks op.

Het resultaat van kinimplantaat chirurgie is blijvend. 

Bot-sculptuur van het kinbeen (Mentoplastiek)

Bot-sculptuur van de kin is een plastische chirurgische techniek die de bestaande botstructuur van de kin een nieuwe vorm geeft. Een kleine verandering, van enkele millimeters, kan al een grote verbetering betekenen.

Mentoplastiek:

Kin-bot-correctie wordt ook wel mentoplastiek genoemd. Een cosmetische ingreep houdt in dat:

  • een terugwijkende kin naar voren kan worden gehaald.
  • een te grote kin verkleind kan worden.
  • Onregelmatigheden - op het kinbot - afgevlakt kunnen worden

Kin-bot-correctie is een behandeling met blijvend resultaat.

Reserveer uw afspraak

Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in cosmetische chirurgie voor het gezicht en facial implants ( = implantaten voor het gezicht). Het ophogen van de kin door implantaat (kin prothese) staat bovenaan op de lijst van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. 

Op het intake consult bekijkt de chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een kin-botcorrectie of kincorrectie met implantaat. Ook zal hij de vorm en de grootte van het kinimplantaat nauwkeurig bepalen. Een goede voorbereiding is de eerste stap naar een mooi eind-resultaat.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.