Tepelcorrectie bij ingetrokken tepels of uitpuilende tepels

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Vindt u uw tepels te groot of hebt u slecht gevormde of ingetrokken tepels dan kan u kiezen voor een tepelcorrectie. Tepelcorrecties worden zowel bij vrouwen als mannen uitgevoerd.

  • Te grote tepels / uitpuilende tepels kunnen worden verkleind.
  • Een tepel kan slecht gevormd zijn of naar binnen trekken. Een tepelcorrectie kan uw tepels weer gelijk maken.
  • Tepelreconstructie & tepelhofreconstructie

Elk probleem vereist een individuele aanpak. De chirurg bespreekt met u de mogelijkheden en informeert u over het te verwachten resultaat.

Tepelcorrrectie: corrigeren van te grote, ingetrokken & uitpuilende tepels

Plastische chirurgie aan de tepels bij vrouwen en mannen

Tepels spelen vaak een belangrijke rol in het algemeen welzijn. Onvolmaaktheden, zoals ingetrokken, te uitpuilende of te gezwollen tepels komen zowel bij mannen als vrouwen voor en kunnen met een tepelcorrectie verbeterd worden.

Ongeveer 2% van de vrouwelijke bevolking heeft last van minstens 1 ingetrokken tepel. Ook de vorm en de grootte van beide tepels kunnen verschillen.

De tepel bestaat uit 2 delen: de tepel, het uitstekende gedeelte, en het tepelhof, het donker gepigmenteerde gedeelte rond de tepel.

Tepelcorrectie: voor & na ingetrokken tepel - voor Tepelcorrectie: voor & na ingetrokken tepel - na

Tepelcorrectie: voor & na ingetrokken tepel

 

Ingetrokken tepels kunnen vaak eenvoudig gecorrigeerd worden.

Ingetrokken tepels

Ingeklapte tegel verstevigen met een lusje of inplanten tepelprothese

Abnormaliteiten of onvolmaaktheden kunnen het gevoel van eigenwaarde en het zelfbeeld aantasten. 

In veel gevallen zijn ingetrokken tepels aangeboren. 
Er zijn 3 graden van tepelinversie. Vrouwen met 3de graad van ingetrokken tepels worstelen vaak met infecties, uitslag of problemen met de hygiëne.

Er bestaan verschillende vormen van ingetrokken tepels. 

  • Slechtgevormde tepel bij de geboorte: een tepel kan slecht gevormd zijn bij de geboorte en naar binnen trekken vanaf de puberteit. Soms moet de chirurg de melkgangetjes naar de tepel losmaken om dit te corrigeren. U kan dan geen borstvoeding meer geven.
  • Normaalgevormde tepel die naar binnen trekt: een normaal gevormde tepel kan ook naar binnen trekken. De tepel kan naar buitengebracht worden, en blijvend ondersteund worden door een lusje. Na deze ingreep kan u borstvoeding blijven geven. De melkgangetjes blijven immers intact.

Soms zijn ingetrokken tepels zo hardnekkig, dat ze na chirurgie toch weer inklappen. In dit geval kan een tepelprothese helpen. De prothese ondersteunt de tepel zodat deze niet meer naar binnen kan trekken. Deze techniek wordt enkel als secundaire chirurgie toegepast . Een implantaat heeft immers altijd kans op afstoting of infectie.

Tijdens het onderzoek in de Wellness Kliniek bepaalt de chirurg welk deel van de tepel gecorrigeerd moet worden.  De chirurg zal samen met u de beste aanpak bepalen. De meeste tepelcorrecties kunnen plaatsvinden onder plaatselijke verdoving.

Tepelcorrectie: voor en na ingetrokken tepel - voor Tepelcorrectie: voor en na ingetrokken tepel - na

Tepelcorrectie: voor en na ingetrokken tepel

 

Correctie van ingetrokken tepels kan onder plaatselijke verdoving.

Tepelcorrectie: voor en na ingeklapte tepel - voor Tepelcorrectie: voor en na ingeklapte tepel - na

Tepelcorrectie: voor en na ingeklapte tepel

 

  • Ingeklapte tepels kunnen naar buiten gebracht worden, ondersteund door een lusje.
  • Soms biedt alleen een tepelimplantaat blijvend resultaat.

 

Tepelverkleining of tepelverkorting

Te vooruituitstekende / uitpuilende of te lange tepels kunnen een gevolg zijn van erfelijke aanleg of ontstaan zijn door het geven van borstvoeding. De projectie van de tepel kan aangepast worden. De tepelverkleining kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden..
Tepelverkorting: voor en na tepelverkorting - voor Tepelverkorting: voor en na tepelverkorting - na

Tepelverkorting: voor en na tepelverkorting

 

  • Een tepelverkleining is een veel gevraagde behandeling.
  • Mannen, zowel als vrouwen komen voor deze ingreep in aanmerking.

Risico's bij tepelcorrectie

Zoals bij iedere vorm van chirurgie, zijn ook aan een tepelcorrectie risico’s verbonden.

Complicaties houden in: re-inversie, infectie, weefselbeschadiging, bloeding en een ongunstige reactie tegen de verdoving.

De ingreep kan resulteren in zichtbare littekens, permanente pigmentatie, gevoel stoornissen, of verschillende tepels. Als de tepelinversie terugkeert of asymmetrie aanwezig is, kan een tweede ingreep noodzakelijk zijn.

Soms kunnen vrouwen nog borstvoeding geven, terwijl het voor andere onmogelijk is. Meestal zijn de gevolgen van complicaties te corrigeren in één of meerdere bijkomende ingrepen. Zeer uitzonderlijk kan er blijvend letsel optreden. Voor u een ingreep ondergaat, is het erg belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Uw arts is de beste bron van informatie en zal u uitgebreid inlichten over de algemene risico’s van een bepaalde ingreep, maar meer in het bijzonder kan hij uw individueel risico inschatten.

Nazorg en herstel bij tepelcorrectie

De eerste dagen na een tepelcorrectie kan u wat last ondervinden. Dit kan verholpen worden door pijnmedicatie, zoals paracetamol.

Dagelijkse activiteiten kunnen na 24 tot 48 uur na de operatie hervat worden. In de Wellness Kliniek worden oplosbare hechtingen gebruikt om pijnlijke verwijdering van hechtingen te vermijden.

Uw afspraak voor een tepelcorrectieconsult vanuit Nederland

Maak een afspraak voor een vrijblijvend intake-consult voor een tepelcorrectie. U kan hier al uw wensen en verwachtingen met de plastisch chirurg bespreken. De gespecialiseerde arts kan dan aangeven of de ingreep aan uw verwachtingen kan voldoen.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie

Wij proberen onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Voor een afspraak voor een consult kan u meestal terecht binnen de 3 tot 6 weken.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Tepelcorrectie bij vrouwen en tepelcorrectie bij mannen: esthetische plastische chirurgie aan de tepels voor behandeling van ingetrokken tepels, gezwollen tepels, misvormde tepels, uitpuilende tepels, te lange tepels, te grote tepels, tepelreconstructie, tepelhofreconstructie, tepelverkleining of tepelverkorting. Een uitgerekte of uitpuilende tepel kan het gevolg zijn van borstvoeding en kan met plastische chirurgie behandeld worden. Een ingeklapte tepel kan ook erfelijk zijn en soms is een behandeling om medische redenen vereist. Deze webpagina over tepelcorrecties geeft uitleg over de mogelijkheden van een tepelcorrectie voor een beter algemeen welzijn. We geven uitleg over de risico's bij tepelcorrecties en leggen uit welke resultaten - aan de hand van voor- en na foto's - kunnen behaald worden. Ook het herstel en de nazorgen bij tepelverkleining / tepelvergroting of tepelcorrectie in het algemeen worden belicht. We geven ook informatie over de invloed van een tepelcorrectie op borstvoeding. Vergelijk de prijs voor een tepelcorrectie in België en Nederland en ga na waarop u moet letten bij de vergelijking. Raadpleeg eventueel de ervaringen met tepelcorrecties van onze patiënten. De prijzenpagina "Prijzen tepelcorrectie", geeft een overzicht van de kosten en geeft info over de evrgoeding / terugbetaling door de zorgverzekeraar / mutualiteit / verzekering bij een behandeling van een ingetrokken tepel. De Wellness Kliniek beschikt over gespecialiseerde plastische chirurgen en bevindt zich in Genk, Limburg Belgie.