• Correctie afstaande oren vanaf 2300 EUR

  Afstaande oren kunnen door plastische chirurgie eenvoudig gecorrigeerd worden.
  Prijzen zijn inclusief BTW.

Oorcorrectie - Otoplastiek: correctie afstaande oren

E-consulten

Momenteel bieden wij e-consulten aan voor continuÔteit van zorg en nieuwe onderzoeken.
Bel ons nu om uw consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Oorcorrectie - otoplastiek: correctie van het oor of oorlel met plastische chirurgie.

Voordat u een ooroperatie ondergaat is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de chirurgie. Op deze pagina proberen we u dan ook maximaal te informeren over de ooroperatie (oorcorrectie) zelf: de methode, risico's of complicaties, de duur, verdoving, nazorg en herstel.

Oorcorrectie kind / oorcorrectie volwassene:

In de Wellness Kliniek Genk, net over de grens met Nederland, voeren we de meeste cosmetische ooroperaties uit bij jongeren tussen de zes en zestien jaar, maar uiteraard komen volwassenen ook in aanmerking voor een oorcorrectie. Oren kunnen immers ook op latere leeftijd nog goed, definitief, gecorrigeerd worden. Oren, die mooi van vorm zijn en natuurlijk dicht tegen uw hoofd liggen, zullen tot grote tevredenheid stemmen. Uw gezicht krijgt hierdoor een heel ander aanzien. Het is nooit te laat om een oorcorrectie te hebben.

 • Het uiteindelijke resultaat van een oorcorrectie is na 4 tot 6 weken te beoordelen.
 • Het resultaat van een oorcorrectie is blijvend.
Oorcorrectie: correctie afstaande oren - voor Oorcorrectie: correctie afstaande oren - na

Oorcorrectie: correctie afstaande oren

Correctie van afstaande oren - flaporen + kraakbeen correctie

 • Correctie centrale plooi in de oorschelp (anti-helix)
 • Hervormen van afstaande oren met kraakbeen correctie / wegname
 • Meer voor en na foto's

Oorcorrectie: wat zijn afstaande oren?

Correctie van het oor of otoplastiek is een operatie waarbij de plastische chirurg het oor kan hervormen. Deze operatie kan best vanaf het zesde levensjaar.

Meestal betreft het een correctie van afstaande oren, wat vaak bij kinderen een aanleiding is tot pesterijen op school. Maar ook volwassenen besluiten vaak tot oorcorrectie. Deze kleine verandering leidt tot grote verbetering van het gelaat. Oren en oorlelletjes kunnen ook kleiner gemaakt worden, of de vorm ervan kan veranderd worden.

Oorcorrectie - voor Oorcorrectie - na

Oorcorrectie

 • Correctie afstaande oren: Pinnen
 • Ear Pinning: bij deze ingreep wordt geen kraakbeen verwijderd, maar wordt de oorschelp alleen vastgezet om de gewenste vorm te krijgen.
Oorcorrectie: correctie afstaande oren - voor Oorcorrectie: correctie afstaande oren - na

Oorcorrectie: correctie afstaande oren

Behandeling van "flaporen" (afstaande oren)

Meer voor en na foto's

Hoe wordt een oorcorrectie uitgevoerd?

Bij afstaande oren (flaporen) of bij correcties aan de oorschelp wordt onder plaatselijke verdoving een klein sneetje achter het oor gemaakt. Op die manier corrigeert de plastische chirurg de stand en de vorm van het oorkraakbeen.

Na de ingreep draagt u gedurende enkele dagen een tulband. Bij andere correcties aan het oor, of het oorlelletje, is het dragen van een hoofdband meestal niet nodig. Na twee weken is eventuele zwelling en blauwverkleuring van het oor volledig verdwenen en kan u al uw normale sportactiviteiten weer hervatten.

Hoe lang duurt een ooroperatie?

Een correctie van oren duurt ongeveer 1 tot 2 uur, een correctie van oorlellen duurt ongeveer 30 minuten. Na de behandeling rust u uit in de Wellness Kliniek. Enkele uren later kan u weer naar huis of naar uw hotel.

Verdoving bij ooroperatie

Elke oorcorrectie kan onder plaatselijke verdoving, dit betekent dat u al snel na de ingreep weer fit bent om naar huis te gaan. Indien u wenst kan deze ingreep ook onder slaapverdoving. Traditionele narcose is zeker niet nodig.

Door efficiëntere pijnstilling kan een lichte vorm van slaapverdoving. U krijgt, in tegenstelling tot de traditionele narcose, geen tube in de keel om machinaal te worden beademd, maar nlijft zelf ademen en slikken terwijl u toch slaapt en geen pijn voelt. Enkele uren na de ingreep bent u weer fit en gespaard gebleven van de nare bijwerkingen en risico’s van een traditionele narcose.

Plaatselijke verdoving of slaapverdoving: 

Door enkele injecties achter het oor worden de oren tijdelijk gevoelloos gemaakt. Na de ingreep kan u weer naar huis.
Als de operatie onder slaapverdoving gebeurt is dagopname noodzakelijk. Dit brengt wat extra kosten met zich mee. In overleg wordt bepaald wat voor u de beste methode is.
De meeste mensen kiezen voor plaatselijke verdoving, maar voor kleine kinderen adviseren we vaak om de operatie onder slaapverdoving te laten uitvoeren.

Wat moet u doen tijdens de herstelperiode na een oorcorrectie?

Na uw oorcorrectie krijgt u van ons speciale nazorginstructies mee. Elke oorcorrectie is immers anders, en elke patient  krijgt een specifiek nazorg plan.

Algemeen kunnen we stellen dat na de behandeling uw oren gezwollen kunnen zijn en eventueel bloeduitstorting vertonen. De bloeduitstorting trekt na enkele dagen weg, maar zwelling kan enkele weken aanhouden. Uw oren zullen dus tijdelijk wat dikker zijn dan normaal. Na 4 tot 6 weken is het eindresultaat pas zichtbaar.

Nadat de verdoving uitgewerkt is kan u eventueel wat paracetamol gebruiken om ongemak tegen te gaan.

Als er niet-oplosbare hechtingen gebruikt zijn, worden deze na enkele dagen verwijderd.

Na behandeling van afstaande oren krijgt u een elastische tulband. De eerste week draagt u het verband dag en nacht.  U mag het behandelde gebied niet aanraken of douchen. Het verband blijft best dicht en mag niet nat worden.  Na een week hebt u de controle afspraak.  De chirurg haalt het verband eraf en eventuele hechtingen worden verwijderd. Daarna mag u weer douchen en uw haren weer wassen. U hoeft nu de elastische tulband alleen nog 's nachts te dragen: tot 4 à 6 weken na de ingreep.

De meeste patienten gaan een week na de behandeling alweer aan het werk of naar school. Met zware lichamelijke inspanningen of sport kan u beter enkele weken wachten.

Bij een oorcorrectie blijft het litteken enkele weken tot maanden zichtbaar als een rood streepje. Omdat het litteken meestal achter het oor wordt gemaakt valt het amper op. Na 18 maanden is het rode lijntje wit geworden en valt er nauwelijks nog iets van uw operatie te bespeuren.

U krijgt, na uw ingreep, ons medisch permanentie telefoonnummer nummer mee. Wij blijven dag en nacht voor u beschikbaar. Wij staan u met raad en daad bij tot u volledig hersteld bent.

Wat zijn de risicoís van oorcorrectie?

In de Wellness Kliniek worden oor operaties uitgevoerd in het operatiekwartier.

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat er o.a. risico op

 • een zeer kleine kans op infectie
 • nabloedingen
 • allergische reactie op de verdoving
 • asymmetrie
 • gestoorde wondgenezing of een verdikt litteken (hypertrofisch litteken)

Complicaties zijn uiterst zeldzaam en kunnen meestal met een kleine bijkomende ingreep verholpen worden. De meeste complicaties hebben geen negatief effect op het eindresultaat.

Lees meer over risico's en bijwerkingen bij plastische chirurgie.

Maak een afspraak voor oorcorrectie consult vanuit Nederland

Maak een afspraak voor een vrijblijvend (intake) consult. U kan hier al uw wensen en verwachtingen met de plastisch chirurg bespreken. De gespecialiseerde arts kan dan aangeven of de ingreep aan uw verwachtingen kan voldoen.

Tijdens een eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: of u een geschikte kandidaat voor oorcorrectie of oorlelcorrectie bent, welke methode voor u de beste is, welk resultaat u mag verwachte, de mogelijke risico's en nazorg.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Meestal kan u binnen 6 weken terecht voor uw esthetische oorcorrectie.

Zit u nog met vragen? Dan kan u ons ook om gratis online advies vragen.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Oorcorrectie of oorlelcorrectie: esthetisch / cosmetische behandeling van de oren, oorschelp of oorlellen. Ook behandeling van flaporen bij kinderen en volwassenen of herstel van het oor bij ongeluk of aangeboren afwijkingen. Vanaf welke leeftijd kan een oorcorrectie? Wat kost een oorcorrectie? Deze pagina geeft ook info over de risico's, complicaties, verdoving, nazorg en herstel bij een operatie aan het oor. De voor en na foto pagina geeft de resultaten weer die met oorcorrecties behaald kunnen worden. De kostprijs van een oorcorrectie vindt u op onze overzichtelijke prijslijst. De oorcorrectie wordt uitgevoerd door gespecialiseerde chirurgen bij de Wellness Kliniek in België.