• Mini-buikcorrectie vanaf 2950 EUR

  Verwijderen van overtollige huid onder de navel.
  Slaapverdoving en overnachting inbegrepen. Prijzen zijn inclusief BTW.

Mini buikcorrectie - Mini buikwandcorrectie

E-consulten

Momenteel bieden wij e-consulten aan voor continuÔteit van zorg en nieuwe onderzoeken.
Bel ons nu om uw consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Mini Buikcorrectie  =  Mini Buikwandcorrectie:

Bij een mini-buikcorrectie (mini-buikwandplastiek) wordt overtollige huid onder de navel verwijderd. De incisie wordt meestal verborgen in de bikinilijn. De buikspieren onder de navel, kunnen indien nodig, weer aangespannen worden. Overtollig vet van de onderbuik kan tijdens dezelfde ingreep weggenomen worden.

Zwangerschap, gewichtsverlies en/of veroudering kunnen de oorzaak zijn van een slap geworden onderbuik of striemen (striae). Een mini-buikcorrectie – ook wel mini-buikwandcorrectie, mini-abdominoplastiek of mini-buikwandplastiek genoemd - kan dan oplossing bieden.

 • De huid van uw onderbuik wordt losgemaakt van de onderliggende vet- en spierlagen.
 • De huid wordt opnieuw aangespannen.
 • De overtollige huid, onder de navel tot de pubis, wordt verwijderd.
 • De navel wordt niet verplaatst (dit gebeurt wel bij een totale buikcorrectie).
 • Tijdens dezelfde ingreep kan ook het overtollig vet van de buik worden weggenomen.
 • Indien nodig kunnen we ook de lage buikspieren weer aanspannen.

Het litteken wordt in de meeste gevallen horizontaal binnen de bikini-grens geplaatst: dus net boven het schaambeen. Voor grotere buiken met meer huidoverschot, is het soms nodig om het litteken naar de lies of de heupen uit te breiden.

Mogelijke behandelingen:

 • Mini-buikcorrectie: huid onderbuik verwijderen.
 • Mini-buikcorrectie: huid + vet verwijderen.
 • Mini-buikcorrectie: huid + vet verwijderen + aanspannen buikspieren

Consult voor mini buikwandcorrectie

Tijdens het consult met de chirurg komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke buikcorrectie methode is het beste voor u, welk resultaat mag u verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. De arts zal onderzoeken of u een goede kandidaat bent voor een mini-buikcorrectie. 

Hoe verloopt een mini buikcorrectie

Voor de ingreep tekent de arts de te behandelen gebieden samen met de plaatsen van de incisies, daar waar de kleine littekens komen, nauwkeurig af.

Een mini-buikcorrectie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, afhankelijk de aard van de ingreep: huid aanspannen, vet verwijderen, buikspieren corrigeren.

Na de behandeling worden de incisies afgeplakt met een verband. Om het wondvocht af te voeren kunnen er drains (dunne slangetjes) onder het verband uitkomen. Deze drains moeten meestal twee dagen blijven zitten.
U krijgt nu de speciale elastische buik bandage aan, die u van te voren werd aangemeten. Daarna komt u bij in de operatie-recovery kamer met hartmonitor bewaking. Een uur later kan u meestal al naar uw privékamer.

Verdoving bij mini buikwandcorrectie

Mini-buikcorrectie kan onder slaapverdoving. Narcose is zeker niet nodig. Narcose is zeker niet nodig. Het grote voordeel van plaatselijke verdoving en slaapverdoving is dat u enkele uren na de ingreep weer fit bent en gespaard gebleven van de vervelende neveneffecten van een narcose. U kan enkele uren na de behandeling weer naar huis of uw hotel.

Nazorg en herstel bij mini buikwandcorrectie

Na de behandeling krijgt u van ons speciale nazorg instructies mee. Het is belangrijk dat iemand u komt ophalen, want u mag na een buikcorrectie niet zelf auto rijden.

De elastische buik bandage wordt op individueel advies gedragen voor een periode van 2 tot 4 weken. Het drukverband geeft steun en een comfortabel gevoel. De gaine zorgt ervoor dat uw huid mooi en strak wordt. U draagt het drukverband daarom best dag en nacht: 23 op 24 uur. De bandage droogt snel, dus wassen en drogen kan op 1 uur.

 • Het litteken moet droog blijven tot de hechtingen zijn verwijderd.
 • De uitwendige hechtingen worden ongeveer 1 week na de ingreep verwijderd.
 • Daarna mag u douchen met lauw-warm water, maar nog niet in bad.
 • De onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op.

Na de ingreep krijgt u een antibiotica kuur van 3 dagen. Gun uzelf minimaal gedurende 2 weken voldoende rust, maar blijf normaal in beweging. Het is belangrijk dat er de eerste weken na een buikcorrectie geen spanning op het litteken komt te staan.  Na 1 week mag u lichte werkzaamheden hervatten. Na 6 weken mag u weer beginnen met sporten en tillen.

De eerste 3 maanden na de behandeling wordt het litteken rood en knobbelig. Daarna wordt het litteken langzaam minder rood. Na 12 tot 18 maanden zijn de littekens volledig uitgerijpt. Het is belangrijk dat u al die tijd het litteken goed beschermt tegen de zon. 

Risico's en complicaties bij mini buikwandcorrectie

Complicaties komen dankzij de moderne verdovingsmethode zelden voor. Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, trombose, gevoelsstoornissen, slechte wondgenezing of een allergische reactie. Specifieke complicaties van buikcorrectie zijn een onregelmatig huidoppervlak, slechte genezing van het litteken, verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping. Het belangrijk dat u voor de operatie stopt met roken om weefselversterf te voorkomen.

Mini-buikcorrectie: blijvend resultaat

Na een buikcorrectie zal de buik zwelling en bloeduitstorting vertonen. De zwelling en blauwe plekken blijven enkele weken zichtbaar. Na 6 weken ziet u resultaat. Na een jaar kan u het uiteindelijke resultaat pas goed beoordelen. Dan zijn de littekens en het onderhuids buik weefsel helemaal genezen.

Het resultaat van een mini - buikwandcorrectie is blijvend.

Mini buikwandcorrectie voor en na

Op onze fotopagina's kan u meer voor en na foto's vinden om een beter idee te krijgen over de resultaten die bereikt kunnen worden met een mini buikwandcorrectie.

Maak vanuit Nederland een afspraak voor een consult voor mini buikwandcorrectie

De chirurgen van Wellness Kliniek in België, net aan de grens met Nederland, zijn gespecialiseerd in buikcorrecties. Wij bieden het volledig gamma van moderne buikplastiek methoden.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Mini buikwandcorrectie kosten

Prijzen geldig tot 30/04/2020. De prijzen zijn exclusief BTW.
Huid onderbuik verwijderen 2950 EUR
Supplement: Vet onderbuik verwijderen 1050 EUR
Supplement: Aanspannen buikspieren 800 EUR
Toon prijzen in 

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Mini buikwandcorrectie of mini buikcorrectie na zwangerschap, gewichtsverlies of veroudering: hierbij wordt overtollige huid aan de buik, onder de navel, verwijderd. Indien nodig worden ook de buikspieren aangespannen. Tijdens deze ingreep kan optioneel ook een liposuctie van de buik uitgevoerd worden. De ingreep, of de combinaties van ingrepen aan de buik, worden uitgevoerd in België, bij de Wellness Kliniek. Wat kost een buikwandcorrectie? Raadpleeg onze prijslijst voor buikwandcorrectie voor een overzicht van de kosten voor buikcorrectie en liposuctie buik. Onze buikwandcorrectie voor na pagina's tonen foto's van de resultaten die bereikt kunnen worden met een buikwandcorrectie - mini buikwandcorrectie.