wat houdt borstlift in wellness kliniek social club

Wat houdt een borstlift in?

Een borstlift of mastopexie is een veelgevraagde cosmetische procedure. Het is ideaal voor vrouwen wiens borsten hun vorm en stevigheid hebben verloren na zwangerschap, door gewichtsverlies en/of door ouderdom. Op het consult met de plastisch chirurg wordt duidelijk voor welke lift jij in aanmerking komt. Deze ingreep kan perfect gecombineerd worden met borstimplantaten/borstvergroting om de borsten na de lift ook meer volume te geven.

blog 02/04/2021 door Barbra

Borstlift: de ingreep

Een borstlift wordt voornamelijk uitgevoerd bij vrouwen die hangende borsten hebben door het krijgen van kinderen, door gewichtsverlies of gewoon door ouderdom. Hierdoor ontstaat vaak een diepe borstplooi en bevindt de tepel zich lager dan de borstplooi. 

borstlift

Bij een borstlift wordt de overtollige huid verwijderd om zodanig een liftend effect te bereiken. De toegepaste techniek en deskundigheid van de chirurg zorgen voor de meest passende vorm voor jouw lichaamsbouw en volgens jouw wensen. Bij de Wellness Kliniek bieden we verschillende soorten borstliftoperaties aan. De toegepaste techniek is afhankelijk van hoeveel jouw borsten hangen, de elasticiteit en dikte van de huid, alsook het gewenste volume dat je wenst te bereiken. De chirurg bespreekt de beste opties in detail gedurende het consult.

Soorten borstliften

Mini-borstlift

Een mini-borstlift, waarbij we technisch een onderscheid maken tussen de donutlift en de lollipoplift, is geschikt voor licht tot matig verzakte borsten. Bij licht verzakte borsten wordt gekozen voor een donutlift waarbij een minimale incisie wordt gemaakt rond het tepelhof. Voor matig slappe borsten is een lollipoplift een veel voorkomende techniek. Bijkomend aan de incisie rond het tepelhof wordt daarbij ook een incisie gemaakt in de verticale richting naar de borstplooi. 

Totale Borstlift

Een volledige of totale borstlift is geschikt voor vrouwen waarbij de borsten zwaarder verzakt zijn. Bij deze ingreep wordt er verdergegaan op de lollipoplift met een bijkomende incisie in de borstplooi. Dit heeft een ankervormig litteken als resultaat. De dunne littekens vervagen na 6 tot 18 maanden en worden nadien alsmaar minder zichtbaar. 

Borstlift versus borstverkleining

In essentie wordt dezelfde techniek toegepast bij een totale borstlift en een borstverkleining. Het verschil bij een borstverkleining is de dissectie (verwijdering) van vet en/of borstklieren om het volume van de borsten te verminderen. Bij een borstlift daarentegen verwijdert de chirurg enkel de overtollige huid om het volume van de borsten te behouden.  

Borstlift met implantaten

In de loop der jaren gaan vaak de borsten niet alleen hangen, maar kan het volume ook verminderen. Dit geeft de indruk van lege borsten. Indien je ook op zoek bent naar dat beetje extra volume, valt een borstlift perfect te combineren met een borstvergroting met implantaten. Of beide ingrepen tegelijk kunnen plaatsvinden of apart moeten gebeuren, zal de arts gedurende het consult met je bespreken.

Het resultaat van een borstlift

Het resultaat van de borstlift is na een maand al goed zichtbaar. Echter is het herstel na een borstlift aanzienlijk langer dan bij een borstvergroting. Het kan tot 18 maanden duren vooraleer het eindresultaat wordt bereikt. Toch is dit vast en zeker de moeite waard! 

De artsen en verpleegkundigen van Wellness Kliniek zullen je een gepersonaliseerd herstelprogramma aanreiken dat is aangepast om het snelst de gewenste resultaten te behalen en het genezingsproces te bespoedigen.

Wil je samen met een plastisch chirurg de mogelijkheden bespreken of persoonlijk advies krijgen? Boek je online een consult, dan betaal je slechts €25. Maak hier je afspraak