Ooglidcorrectie: nazorg en herstel

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Na een ooglidcorrectie kan u meteen weer naar huis of uw hotel. U mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus altijd voor dat iemand u komt ophalen en de eerste 24 uur bij u blijft.

Na de behandeling krijgt u persoonlijke nazorg instructies mee. Het is belangrijk dat u deze goed opvolgt.

Geniet van de rust

Vermijd emotionele opwinding. Na enkele weken komt alles weer goed. De bedoeling is dat u er mooier uit zal zien dan voorheen. Dat is tenslotte waar u het voor doet!

Het advies van de arts

 • Plan uw sociale contacten. Blijf een weekje thuis. Uw ogen zullen er de eerste week blauw, gezwollen en gekneusd uitzien. Ook kunnen de littekens direct na de behandeling rood en gezwollen zijn. Dit is soms wel even schrikken. Eén à twee weken na uw behandeling bent u meestal weer toonbaar en kan u uw sociale activiteiten hervatten.
 • Neem voldoende rust in de dagen na uw behandeling. Slaap in rugligging op 2 hoofdkussen. Dit verkleint de kans op nabloeding en zwelling. Het bevordert de genezing.
 • Om de blauwe plekken en de zwelling niet erger te maken is het belangrijk dat u geen dingen doet die de druk op uw hoofd vergroten, dus niet bukken, veters vastmaken, tillen of persen op het toilet.
 • Zwellingen en bloeduitstortingen worden de eerste drie dagen erger en nemen daarna weer langzaam af. Het is mogelijk dat de zwelling en blauwe kleur uitzakken naar beneden. Dat is vervelend, maar niets om u zorgen over te maken. 
 • Na ongeveer een week kunnen eventuele hechtingen verwijderd worden. Vanaf dat moment mag u het litteken insmeren met een speciale crème die ervoor zorgt dat het litteken soepel wordt. U kan dan ook weer make-up aanbrengen.
 • Blijf normaal in beweging. Dit is goed voor de bloedsomloop en de wondgenezing.

Veel gestelde vragen

 • Wanneer is het resultaat definitief?
  Na twee maanden kan u het eindresultaat beoordelen en na drie maanden is het litteken bijna onzichtbaar geworden.
 • Waarom heb ik een ijsbril nodig?
  Na de ingreep krijgt u van ons speciale nazorginstructies en eventueel speciale oogzalf en een ijsbril (coldpack). De ijsbril kan helpen om de zwelling te verminderen en bloeduitstortingen (blauwe plekken) te voorkomen.
 • Wanneer mag ik weer make-up gebruiken?
  Blauwe plekken en zwelling kunnen enkele weken nodig hebben om helemaal weg te trekken. Na het verwijderen van de hechtingen mag u weer make-up gebruiken. Met goede (camouflage) make-up kan heel wat verdoezeld worden. 
 • Wanneer worden de hechtingen verwijderd?
  Als er niet oplosbare hechten zijn gebruikt worden ze na een week verwijderd. Dit kan bij uw huisarts, of bij ons in de kliniek. 
 • Wanneer kan ik weer aan het werk?
  De meeste mensen gaan enkele dagen na de behandeling alweer aan het werk. Met zware lichamelijke inspanningen kan u beter enkele weken wachten. U moet er rekening mee houden dat uw ogen blauw en gezwollen zullen zijn, en dat u niet erg toonbaar bent. De eerste week draagt u daarom best een zonnebril.
 • Wanneer kan ik weer sporten?
  U mag na een week ook weer (licht) sporten. De wonde heeft dan voldoende tijd om te genezen. Het is goed om te fietsen of te wandelen. Wanneer u te weinig beweegt vergroot namelijk de kans op trombose. Na twee weken mag u weer wat actiever gaan sporten.
 • Wanneer kan ik weer lenzen dragen?
  Van zodra u uw lenzen kan verwijderen zonder aan het ooglid te hoeven trekken, mag u weer lenzen dragen. Houd er rekening mee dat het soms een aantal weken kan duren voor u uw contactlenzen weer met plezier kan dragen.
 • Wanneer mag ik weer douchen?
  U mag douchen en in bad, maar houd de ogen en pleisters droog zolang de hechtingen erin zitten.
 • Wanneer mag ik weer in de zon?
  Zolang het litteken rood is moet u voorzichtig zijn met de zon en de zonnebank. U kan best een zonnebril en een sunblock creme (factor 50) gebruiken.

Controle consult

U krijgt van ons een afspraak voor een controle consult. Ook daarna bent altijd welkom in de Wellness Kliniek voor nazorg.

Al onze zorgen na uw behandeling zijn gratis.

Bereikbaarheid

Na uw behandeling krijgt van ons het medisch permanentie nummer. Contacteer uw chirurg in geval van probleem of bij twijfel. 

Onze artsen staan, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor u klaar!

Ervaringen met ooglidcorrectie

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.