Rimpels en slappe huid zijn het natuurlijke gevolg van ouder worden. De hoeveelheid onderhuids vetweefsel vermindert namelijk door de jaren heen en je huid wordt dunner. Vettransplantatie met je eigen vet kan helpen om dit ouderdomsgerelateerde fenomeen aan te pakken.


Bekijk alle prijzen

Lipofilling Gezicht: details

  • Operatie: 1 - 2 uur
  • Lokale verdoving
  • Kleine incisie (donorgebied) en gaatjes
  • Geen overnachting nodig
  • Recovery: 1-3 dagen

Hulp nodig? Een medewerker belt u graag op!

Voor wie is lipofilling aan het gezicht geschikt?

Lipofilling, lipostructuur of vettransplantatie wordt dikwijls toegepast op het gezicht om diepe groeven of deukjes op te vullen. De lipofilling voeren we uit op de plekken waar er weinig weefselbeweging is. Te veel beweging zou het vet namelijk sneller doen afbreken.

Ben je op zoek naar een natuurlijke en langdurige oplossing voor de rimpels op je gezicht? Dan is deze ingreep geschikt voor jou.

Lipofilling van het gezicht: de ingreep

Onder lokale verdoving neemt de chirurg vet uit het donorgebied en zuivert het. Vervolgens injecteert hij de vetcellen in kleine gaatjes in de huid van het gezicht, op de plekken die meer volume nodig hebben. Dit gebeurt telkens in minimale hoeveelheden: in tientallen lijntjes transplantaten als tunnels onder je huid. Op deze manier krijgen de vetcellen meteen maximaal contact met het omliggende weefsel zoals de huid, de spieren en het kraakbeen. Het zijn immers die weefsels die de getransplanteerde vetcellen zuurstof en voedingstoffen geven om optimaal te groeien.

Wat mag je verwachten?

De resultaten van een lipofilling op je gezicht zijn meteen zichtbaar. Het behandelde gebied is na de ingreep meestal wat gezwollen en voelt wat gekneusd aan. Een koud kompres verlicht dat ongemak. De zwelling en de blauwige kleur verdwijnen na enkele dagen. Je kan tot dan met een degelijke concealer de verkleuring wegwerken, zodat je snel je sociale leven weer kan oppakken. 

Na je ingreep kom je nog even bij ons langs voor een check-up. De definitieve resultaten zijn pas 3 maanden na de ingreep zichtbaar. Indien nodig kan de ingreep herhaald worden. 

Zodra de getransplanteerde vetcellen gegroeid zijn en zich vastgezet hebben op hun nieuwe plek, gedragen ze zich net zoals alle andere vetcellen in je lichaam. Als je aankomt, vermeerderen ze. Als je afvalt, verminderen ze. 

Stap voor stap

Onze troeven

Top chirurgen

Met ons team van esthetisch chirurgen ben je in de meest ervaren handen. We verzorgen je bij elke stap van de weg: vanaf de intake tot en met de nazorg.

Als je op zoek bent naar een plastisch chirurg, is toch enkel de beste plastisch chirurg goed genoeg?