Halscorrectie - Halslift

E-consulten

Bel ons nu om uw e-consult te boeken met een van onze artsen of boek online.

Omdat de huid van de hals dunner is dan de huid van het gezicht, veroudert de hals vaak nog sneller dan het gezicht. De huid van de hals kan slap worden en gaan doorzakken. Er kan zich vet ophopen en er kunnen rimpels en plooien ontstaan.

Voor elk probleem bestaat er gelukkig een oplossing op maat:

 • Liposculptuur hals: liposuctie van vet in hals en onderkin (vb bij dubbele kin)
 • Correctie van de spieren van de hals: Platsyma-plastiek
 • Halslift: SMAS-correctie + liften + verwijderen overtollige huid

Halslift: Platysma-plastiek

Correctie van de halsspier

Een PLATYSMA-halslift  (platysma-plastiek) corrigeert enkel de verslapte spierbanden van de hals.

De platysma of huidspier van de hals is een grote oppervlakkige spier in het halsgebied en geeft vorm aan de hals.

Soms is alleen de voorkant van de hals verslapt. In het geval er twee verticale plooien ontstaan - van kin tot sleutelbeen - is een uitgebreide halslift niet nodig, maar volstaat een eenvoudige platysma-plastiek. 

Halslift: resultaten voor en na platysma-halsspiercorrectie - voor Halslift: resultaten voor en na platysma-halsspiercorrectie - na

Halslift: resultaten voor en na platysma-halsspiercorrectie

 

Hierbij wordt geen huid verwijderd.

 

Door enkel de platysmaspieren aan de voorzijde van de hals strak te trekken, verdwijnen de plooien.

 

Deze halslift werd gecombineerd met een SMAS-facelift.

Halslift: SMAS-plicatie en huidwegname

Correctie van de huid en de spieren van de hals

Een SMAS-halslift corrigeert daarbij ook nog:

 • de kaakcontour 
 • de plooien in het midden van de hals (kalkoenhals)
 • de positie van het onderhuidse vetweefsel en van de huid
 • de stevigheid van de onderliggende spierlaag bij gezicht, mondbodem en hals
 • het teveel aan vetweefsel onder de kin
 • overtollige huid
Halslift: resultaten voor en na SMAS-halscorrectie - voor Halslift: resultaten voor en na SMAS-halscorrectie - na

Halslift: resultaten voor en na SMAS-halscorrectie

 

Halslift: SMAS-plicatie met wegname overtollige huid

 

De extra hals-SMAS-plicatie zorgt voor een mooie, strakkere hals

De SMAS (Superficial Musculo Aponeurotic System) is anatomische weefsellaag, die verbonden is aan de platysma-halsspier.

Een halslift (het liften en verwijderen van overtollige huid) gebeurt in combinatie met een SMAS- en platysma- spiercorrectie. De huid van de hals wordt steeds slapper, omdat de doorgezakte SMAS en de spieren op uw huid wegen.

Indien u een SMAS-halslift nodig heeft, maakt de chirurg een kleine insnede onder de kin, om de onderhuidse spieren te corrigeren en de halslijn een mooie contour te geven. Daarna wordt de huid aangespannen via een insnijding vóór of in het oor en, indien nodig, in de behaarde huid van het achterhoofd.

Liposculptuur van kin en hals

Correctie van een dubbele kin

Heeft u geen overtollige huid van de hals, maar heeft u overtollig vetweefsel, dan kan liposuctie een oplossing bieden.

Halslift: resultaten voor en na liposuctie - voor Halslift: resultaten voor en na liposuctie - na

Halslift: resultaten voor en na liposuctie

 

 • liposculptuur van de kin en kaakcontour, met
 • liposculptuur van de hals

 

Hoe ontstaat een dubbele kin en hoe kunnen we de dubbele kin wegwerken?

Wanneer er teveel vet onder de kin en in de hals zit, ontstaat er vaak een dubbele onderkin. Een gevulde hals kan u dikker en ouder laten lijken dan u werkelijk bent. Met halsliposculptuur kunnen we, via een klein gaatje in de onderkin, het overtollige vet weghalen.

Halsliposculptuur wordt vaak gedaan in combinatie met een facelift, platysma-plastiek of SMAS-plicatie. Maar ook wanneer u alleen een liposculptuur van de hals heeft,  kan u al rekenen op een mooi resultaat. Uit onze ervaring blijkt dat ook de huid van de hals wat steviger en strakker wordt na liposculptuur.

Uw afspraak voor een halscorrectie - halslift

Halscorrectie en halslifting is maatwerk! Er zijn veel factoren die bepalen of u een geschikte kandidaat bent. Een deskundige weefselevaluatie voor de ingreep is uiterst belangrijk om te bepalen of een bepaalde operatieve methode het gewenste resultaat zal leveren.

Deskundige informatie is de eerste stap naar een mooi resultaat. Onze website helpt hierbij, maar kan het persoonlijk consult met de arts niet vervangen.

Boek hier online uw afspraak voor een consultatie.

Wij proberen onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Meestal kan u wel terecht binnen de 3 weken voor deze behandeling.

Next-Day-Surgery Service - Speciale Service voor internationale patiŽnten

Speciaal voor lange-afstandspatiënten (maar uiteraard kan iedereen er gebruik van maken), voorziet de Wellness Kliniek een "Next-Day-Surgery"-service. Hierbij worden uw intake-consultatie, de vooronderzoeken en de eerste behandeling op aansluitende dagen uitgevoerd. Het is bijgevolg niet nodig om steeds heen en weer naar België te reizen.

Reserveringskost: de (vooraf te betalen) reserveringskost wordt in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw behandeling. Lees meer over deze speciale formule voor langeafstandspatiënten.

 

Kies voor kwaliteit

Als u faceliftchirurgie overweegt, is het belangrijk dat u een goede kliniek en chirurg kiest. Uw gezicht is immers uw visitekaartje!

Maak een weloverwogen en geinformeerde keuze.
Lees meer over de Kwaliteit van zorg van Wellness Kliniek België.

BelgiŽ is een†topbestemming voor plastische esthetische chirurgie in Europa

De Wellness Kliniek beschikt over 4 operatiekamers, recoveryafdeling, opnamefaciliteit voor overnachting, 25 bedden en 10 privékamers met badkamer. Al onze artsen, chirurgen, tandartsen en paramedici zijn geregistreerd en gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

Komt u uit Nederland? Wij bieden voor u een bijzondere Next-Day-Surgery-service: uw consultatie en operatie of behandeling kunnen op aansluitende dagen worden uitgevoerd.

Voor- en na foto's van plastische chirurgie i.v.m. facelift: halslift / halscorrectie (vb. behandeling van dubbele kin). U vindt hier de nodige informatie, all-in prijzen. De Wellness Kliniek in België, nabij Maastricht, Eindhoven, Hasselt, Sittard heeft een kwaliteits garantie en voordelige tarieven voor halscorrecties. Onze chirurgen zijn geregistreerd in Belgie en Nederland. De Wellness Kliniek is dé privékliniek voor cosmetische chirurgie Belgie, net over de grens met Nederland.